Ce soartă vor avea câinii fără stăpân de pe străzile Ploieştiului

Redactia -

Ce soartă vor avea câinii fără stăpân de pe străzile Ploieştiului

Comisia pentru analizarea și monitorizarea situației câinilor comunitari otrăviți recent în municipiul Ploiești s-a întrunit astazi și a decis luarea unor măsuri menite să asigure protecția acestor animale, în conformitate cu prevederile legislației actuale.

La întrunirea coordonată de viceprimarul municipiului Ploiești, domnul Iulian Teodorescu, au participat ca invitați și directorul tehnic al Regiei Autonome de Servicii Publice, domnul Radu Brânzei, director executiv al Direcția de Sănătate Publică Prahova, dr. Ion Alexandru Baloi, precum și directorul Direcției Sanitar-Veterinară Prahova, domnul Mihai Terecoasa.

Comisia respectivă a stabilit o serie de măsuri ce vor fi luate la nivelul municipiului Ploiești pentru a se evita pe viitor repetarea unor astfel de situații la nivelul comunității locale. Astfel, reprezentanții Poliției Locale Ploiești vor intensifica acțiunile de patrulare în parcuri și zonele de agrement și vor raporta permanent orice eveniment legat de prezența hranei abandonate în spatiul public dar și a cadavrelor de animale.

Administrația Parcului Memorial “Constantin Stere” va intensifica acțiunile de identificare a câinilor comunitari în vederea ridicării acestora de pe domeniul public, în limita spațiului existent la adăpostul destinat pentru cazarea acestor animale. De asemenea, instituția respectivă are obligația să încheie contract cu un medic veterinar de liberă practică, împuternicit în condițiile legii, pentru efectuarea acțiunilor sanitar-veterinare obligatorii, inclusiv a intervențiilor chirurgicale și medical-veterinare.

Reprezentanții Parcului “Constantin Stere” vor pune în aplicare un program de vizitare a Adăpostului pentru câini, timp de două zile pe săptămână, respectiv sâmbăta și duminica, între orele 10:00-13:00, vizitatorii urmând să fie însoțiți de un angajat al instituției, făra a se putea astfel introduce în incinta adăpostului hrană neetichetată și neambalată corespunzător.

Totodată, SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești va intensifica acțiunile de curățenie și igienizare a parcurilor și locurilor publice din municipiu iar Directia Tehnic-Investitii din cadrul Primariei municipiului Ploiesti va urgenta aplicarea Hotărârii Consiliului Local pentru realizarea unui nou adăpost pentru câinii comunitari la Valea Călugărească.

Primăria municipiului Ploiești face apel la toți cetățenii să sesizeze în continuare la Dispeceratul municipalității – telefon: 0244/984 – orice eveniment legat de prezența hranei abandonate în spațiul public ori a cadavrelor de animale.