Ce spune Volosevici despre creșterea prețurilor la energie

Daniel Dimache -

Ce spune Volosevici despre creșterea prețurilor la energie

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, declară, în contextul actual al creșterii prețurilor pe piața energetică la nivel național, că toate inițiativele din parlament pe această temă trebuie să fie analizate rapid și adoptate o serie de soluții în beneficiul cetățenilor și administrațiilor publice locale.

 

Edilul șef al municipiului Ploiești își exprimă public susținerea față de propunerile legate de reducerea T.V.A. la energie de la 19% la 5%, creditele fiscale pentru IMM-uri, subvenționarea CET-urilor și exceptarea de la plata certificatelor verzi.

 

Toate aceste propuneri sunt binevenite, oricine le-ar promova, pentru că sunt salvatoare pentru orașe, altfel nu am mai avea disponibile fonduri pentru investiții și, implicit, pentru cetățeni.

La nivelul municipiului Ploiești, cetățenii vor plăti același preț ca anul trecut la Gcal, diferența va fi subvenționată de la bugetul local, dar, vom avea nevoie și de ajutor de la bugetul național, pentru a nu sărăci bugetul de investiții al orașului, investiții care sunt atât de necesare în Ploiești”, a declarat primarul Andrei Liviu Volosevici.