Ce surpriză au avut poliţiştii când au controlat un motel din Blejoi

Mihai Ciobanu -

Ce surpriză au avut poliţiştii când au controlat un motel din Blejoi

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat verificări la un motel din comuna Blejoi cu privire la modul de înregistrare a turiştilor cazaţi în structura turistică.

În urma controlului, au fost verificate fişele de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor, constatându-se că acestea se întocmesc în dublu exemplar, nefiind întocmite şi fişe pentru cazările în regim tranzit. Procedând la verificarea persoanelor care au fost cazate în seara zilei de 22.01.2016, nu au fost identificate fişe de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor întocmite. În urma verificării rolei jurnal a casei de marcat fiscale s-a constatat că în seara zilei de 22.01.2016 s-a încasat contravaloarea serviciilor prestate în valoare totală de 50 de lei.

La recepţia motelului au fost identificate 22 fişe de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor(exemplar alb) care nu au fost înaintate Poliţiei comunei Blejoi.

Pentru neregulile constatate, respectiv neîntocmirea fișelor de anunțare a sosirii și plecării turiștilor din seara zilei de 22.01.2016, faţă de recepționer a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar cele 22 fişe de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor(exemplar alb) au fost ridicate, urmând a fi înaintate Poliţiei comunei Blejoi .