Ce trebuie sa faci cand pleci de acasa pentru mult timp?

Daniel Dimache -

Ce trebuie sa faci cand pleci de acasa pentru mult timp?

Exista momente in care excursiile se prelungesc, iar acest lucru poate fi stresant, in special daca in locuinta ta exista bunuri valoroase. Astfel, atunci cand doresti sa pleci de acasa pe o perioada nedeterminata de timp, va trebui sa iei in considerare anumite aspecte, precum: accesul pe proprietatea ta a persoanelor straine si a cunoscutilor. Pentru a fi sigur ca bunurile tale nu dispar de-a lungul acestei perioade, in acest articol iti vom prezenta ce trebuie sa faci inainte de a pleca de acasa.

Foloseste un seif

Daca detii sume mari de bani sau obiecte extrem de valoroase, precum bijuterii transmise din generatie in generatie sau unice, confectionate din materiale pretioase precum aur sau argint, atunci ar fi ideal sa folosesti seifurile. In cazul in care nu detii unul, iti sugeram sa achizitionezi un astfel de produs, deoarece de-a lungul timpului s-a dovedit mult mai util decat ai crede. Seifurile sunt confectionate din materiale dure si rezistente, extrem de greu de penetrat. Datorita sistemului ingenios de inchidere, interiorul acestora nu poate fi accesat cu usurinta, iar usa nu se va deschide in momentul in care este fortata. Totodata, usa se va inchide in mai multe puncte, iar intregul ansamblu nu poate fi distrus cu ajutorul factorilor externi, precum apa sau focul.

In cazul in care te-ai decis sa iti achizitionezi propriul seif, tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi https://www.safemag.ro/seifuri unde vei avea posibilitatea sa alegi intre mai multe produse, atat cu inchidere automatizata, cat si cu inchidere clasica. In urma achizitionarii produselor vei putea primi toate indicatiile de care ai nevoie, astfel incat sa poti folosi corect seiful.

Inchidere securizata

Daca locuiesti la curte, este important sa securizezi toate caile de acces, precum porti sau usi. Pentru a putea realiza acest lucru, asigura-te ca toate incuietorile functioneaza perfect si nu pot fi distruse daca sunt fortate. De altfel, vei avea posibilitatea si de a alege sa instalezi, inainte de plecare, porti care se inchid perfect, cu ajutorul unei simple apasari de buton.

Totusi, daca locuiesti intr-un apartament, asigura-te ca usile tale sunt confectionate din materiale rezistente, care nu pot fi deteriorate. Pentru un plus de siguranta, poti alege usi care au dublu set de incuietori, atat in partea de sus, cat si in cea de jos. Asadar, in momentul in care pleci de acasa le poti folosi pe amandoua, pentru a fi sigur ca usa ta este incuiata perfect.

Supraveghere video

Camerele video s-au dovedit a fi utile, atat pentru exterior, cat si pentru interior. In cazul curtilor, acestea pot fi plasate in anumite zone strategice, precum colturile casei sau a altor constructii care se afla pe proprietatea ta.

De altfel, in cazul camerelor de interior, acestea pot fi plasate in fiecare incapere, in colturi sau langa biblioteci, precum si in locuri care sunt greu de observat. In momentul in care acestea sunt pornite, pot functiona 24h, fara intreruperi, iar tu vei putea verifica starea proprietatii tale direct de pe telefon.