Ce trebuie să știți pentru a cumpăra o cadă de baie

Daniel Dimache -

Ce trebuie să știți pentru a cumpăra o cadă de baie

 

Fie că este ritualică, religioasă sau curativă, baia a fost întotdeauna mai mult decât o simplă igienă personală, iar baia modernă nu face excepție. Nu este doar un spațiu funcțional, ci și un refugiu în care să vă retrageți după o zi grea, un loc unde să vă relaxați mintea și corpul.

 

Cada de baie este punctul focal, așa că este logic să alegeți una care să fie atât frumoasă, cât și utilă. Dar cu sute de forme, stiluri și materiale disponibile, de unde începeți? Nu vă lăsați dus de val – există căzi care se potrivesc oricărui buget.

Înainte de a cumpăra o cadă

Nu cumpărați niciodată o cadă de baie pe un capriciu. Pentru a vă asigura că sunteți mulțumit de investiția dvs., rezervați-vă timp pentru a o alege pe cea potrivită. Primele lucruri de care trebuie să țineți cont sunt spațiul și bugetul, și cât de mult aveți din fiecare. Ca regulă generală, o cadă de baie de sine stătătoare va ocupa mai mulți centimetri și mai mulți bănuți decât o cadă încorporată.

 

Gândiți-vă cine va folosi noua dvs. baie și în ce mod. Dușurile sunt văzute ca un element esențial în baie, dar s-ar putea să doriți totuși o cadă pentru momentele de relaxare sau pentru copiii mici. Așadar, dacă spațiul este restrâns, s-ar putea să trebuiască să combinați dușul și baia într-un singur spațiu funcțional. În acest caz, luați în considerare o cadă în formă de P, care are un ecran de duș curbat și un capăt mai mare, antiderapant, pentru duș.

 

Dacă aveți un duș separat, este posibil să nu folosiți cada de baie în fiecare zi, ceea ce înseamnă că vă puteți răsfăța cu ceva mai puțin funcțional. Gândiți-vă dacă vă place să stați în picioare sau preferați să vă întindeți și să vă înmuiați. Aveți copii care vor folosi baia? Vă doriți o cadă foarte adâncă? Sau poate că vă doriți spațiu pentru doi? În acest caz, ați putea opta pentru o cada baie cu două capete, în care nimeni nu trebuie să stea pe priză sau în fața robinetului.

Testați-o

O cadă de baie este o investiție mare. Alegerea a ceea ce este cel mai bun este un lucru foarte personal. O cadă japoneză adâncă de un metru, cu laturile drepte, este o experiență de baie total diferită de o cadă contemporană, cu o înălțime redusă, în care stai aproape orizontal. Anumite persoane pot fi rezervate când vine vorba de a încerca ceva, dar nu ați cumpăra un pat sau o mașină fără să o testați mai întâi, așa că nu fiți timizi – intrați și vedeți cum vă simțiți.

 

Moda căzilor independente este una care nu se oprește aici și nu duce lipsă de produse din care să alegeți. O cadă de sine stătătoare poate fi un adevărat punct de atracție și, de asemenea, conferă unei încăperi o senzație de indulgență incredibilă.

  • Gândiți-vă la ce fel de aspect doriți: unele persoane preferă autenticitatea de epocă, cu picioare în gheare și margine rulată, în timp ce altora le place un design mai contemporan. În prezent, se observă o trecere de la modelele pătrate la forme curbe, organice, în care este mai ușor să te relaxezi.
  • Unele căzi moderne pot fi foarte unghiulare, dar, deși sunt foarte frumoase la vedere, nu sunt întotdeauna confortabile pentru a sta în ele.
  • În tendințe, căzile dintr-o singură bucată, cu suprafață solidă, care sunt eficiente din punct de vedere al spațiului și sculpturale, devin din ce în ce mai populare. Înainte, formele băilor erau limitate de materialele din care erau fabricate, dar produsele moderne, cum ar fi Corian, LG Hi-Macs (acrilic) și Cristalplant (compozit mineral), înseamnă că aproape orice este posibil.

Designul băii

Există multe modalități de a conferi unei băi obișnuite un aspect de lux. Uitați de panourile acrilice șubrede – îmbrăcați baia în gresie sexy, oglindă lucioasă sau chiar sticlă colorată, care poate fi iluminată cu LED-uri pentru o ambianță mai plăcută în baie.

 

Dacă bugetul dvs. este limitat, poziționați o cadă încastrată în mijlocul camerei și îmbrăcați-o în întregime într-un material frumos. Acest lucru poate crea un aspect independent pentru o fracțiune din cost.