Ce vrea Stoichiţă: „Determinare, disciplină în joc şi prospeţime fizică”

Daniel Dimache -

Ce vrea Stoichiţă: „Determinare, disciplină în joc şi prospeţime fizică”

După o primă săptămână plină în care a lucrat alături de noii săi elevi, Mihai Stoichiţă speră ca luni, în partida cu Concordia Chiajna, să obţină şi cea dintâi victorie a sa pe banca Petrolului, informează situl oficial al echpei, www.fcpetrolul.ro.

Experimentatul tehnician a prefaţat confruntarea de luni seară în obişnuita conferinţă de presă săptămânală, dezvăluind ceea ce aşteaptă de la jucătorii săi. “Ar trebui să arătăm mai multă determinare, mai multă disciplină în joc, foarte multă exactitate în ceea ce am căutat să pregătim pentru acest meci şi, nu în ultimul rând, o ameliorare a prospeţimii fizice a echipei. Tactic, sper ca jucătorii să fi înţeles ceea ce vreau de la ei”, a afirmat Mihai Stoichiţă.

“Am încercat să remediem din mers ceea ce se poate remedia într-o săptămână, am lucrat mult şi pe partea tactică, şi pe partea fizică, dar luni vom vedea răspunsul. Mai avem un antrenament mâine, în care mai punem la punct anumite chestiuni tactice, faze fixe. Ştiu că şi adversarii îşi pun mari speranţe în acest joc, şi e normal să fie aşa, pentru că toată lumea vrea să întâlnească, acum, Petrolul, când suntem în pasa proastă în care suntem. Sper, însă, să întoarcem lucrurile în favoarea noastră, atât ca joc cât şi ca şansă. Pentru că, analizând la rece meciul cu Iaşiul, se poate spune că adversarii au avut două ocazii, care, de fapt, n-au fost ocazii. ci faze la care am greşit noi, şi ne-au învins. Chiar dacă n-am jucat bine, am jucat urât, era şi foarte greu să să întâmple altfel pe terenul acesta, am stat însă în meci vreo 60 de minute, după care s-a rupt totul”, a adăugat tehnicianul „lupilor”.

Ploieştenii acuză, şi pentru acest joc, probleme de efectiv, în condiţiile în care, în această săptămână, Tudose s-a accidentat, iar după antrenamentul de astăzi Benga a devenit incert. „Benga a alunecat, din cauza stării terenului de la Crângul lui Bot, şi şi-a prins piciorul sub el, dar sperăm să nu fie ceva foarte grav. El intră în cantonament, i se va face tratament, mai sunt 48 de ore până la meci şi sper să se refacă”, a spus Stochiţă. „Vom continua să improvizăm, pentru că nu avem ce face. Ăştia suntem, trebuie să amestecăm pe diferite posturi fel şi fel de jucători care joacă în alte zone, dar nu avem ce să facem. Surprize în echipă nu pot să apară şi este foarte uşor să fii, acum, antrenorul Petrolului, pentru că pui, în general, cam aceiaşi jucători să joace. Aşteptăm întreruperea aceasta de campionat ca pe o gură de aer, o periodă în care poate vom şi reuşi să transferăm ceva, măcar să dublăm anumte posturi în care chiar jucăm cu improvizaţii”, a mai afirmat Mihai Stoichiţă.

„Lupii” vor intra, din această seară, în cantonament, cu două zile înainte de joc. „Nu îmi stă în caracter să bag echipa în cantonament cu două zile înainte de meci, dar, ţinând cont de faptul că urmează o partidă extrem de importantă, trebuie să-mi iau toate măsurile care îmi dau o anumită siguranţă a prezenţei lor la potenţialul maxim actual la momentul jocului. Le-am dat şi o bere astăzi, pentru mâine, când este şi ziua mea de nume”, a mai spus Mihai Stoichiţă.