Cea mai neagră zi pentru Prahova de la începutul pandemiei – 25 iunie

Daniel Dimache -

Cea mai neagră zi pentru Prahova de la începutul pandemiei – 25 iunie

La nivelul județului Prahova, în data de 25 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1888 de personae aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 337 persoane și au intrat alte 168. În carantină instituționalizată se mai află 16 cetățeni.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 31 de noi cazuri de coronavirus în judeţ, un record nedorit de infectări. De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 277 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. 19 dintre acestea au fost confirmate, pe data de 24 iunie, la un centru de îngrijire a persoanelor adulte de pe raza județului. Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unității respective a anunțat Direcția de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajați), cât și persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Primele rezultatesosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost pozitive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt și cele 68 de probe prelevate de la beneficiari.

Cadrele depistate pozitiv au fost internate. DSP a dispus ca personalul care a fost testat și are rezultate negative să rămână în izolare la locul de muncă și să asigure continuitatea serviciilor, cu luarea unor măsuri suplimentare de protecție.

Facem precizareacă, la sfârșitul lunii aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, la propunerea DSP, a decis testarea tuturor angajaților din centrele de îngrijire a persoanelor adulte din județ. Au fost realizate două rânduri de teste, inclusiv la această unitate medico-socială. Ultimele rezultate de aici au sosit pe 6 iunie și au fost negative. Decizia a fost luată tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situații.

 

Dintre cei 277 de prahoveni confirmați de la începutul epidemiei și până în prezent, opt au decedat, iar 105 au fost declarați vindecați și externați.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 11 pacienți.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 24 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 30 de societăți comerciale. Au fost legitimate 311 persoane și oprite în trafic 149 de autoturisme. De asemenea, au fost effectuate verificări la 2126 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 83 de sancțiuni, în valoare de 22.545 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

25 IUNIE 2020

 

(Fotografie cu caracter ilustrativ)