Ceea ce începe bine nu se termină mereu la fel. Eșec al Petrolului, la ultimul meci amical din Turcia

Dragos Trestioreanu -

Ceea ce începe bine nu se termină mereu la fel. Eșec al Petrolului, la ultimul meci amical din Turcia

Plecați din Ploiești pe data de 13 ianuarie 2013, fotbaliștii de la Petrolul au bifat pe 2 februarie ultimul lor meci-test din stagiul de pregătire și jocuri din Turcia, unul întins de-a lungul a nu mai puțin 21 de zile și în care s-au… înecat la mal, suferind la final unicul eșec, din șapte partide disputate. Adversarul care s-a putut lăuda că a învins o formație ce obținuse două succese și patru remize până atunci a fost unul din prima ligă a Cehiei, FK Pribram, trupă clasată pe locul al IX-lea, la jumătatea competiției. Ca și în confruntările cu FK Sumqayit, PFC Montana și Liefering, „lupii”au primit un gol spre sfârșitul unui meci. Dacă, în cele cu azerii, bulgarii și austriecii, „galben-albaștrii” au pierdut printre degete, de fiecare dată, victoria, cehii i-au împiedicat ră revină la Ploiești fără a fi suferit vreo înfrângere.

Contra lui Pribram, antrenorul principal Constantin Schumacher a optat pentru un prim „11” de presupus a fi folosit, în mare parte, și în duelul de la Criova, cu CS Universitatea, de pe 14 ianuarie, dar a apelat și la cinci jucători de schimb, ceea ce nu va fi cazul și pe terenul din Parcul Romanescu. La ultima apariție pe terenul central al Complexului sportiv Mardan, Schumacher și-a așezat băieții, din nou, în modulul 1-4-1-4-1, așa cum, mai mult ca sigur, se va întâmpla și în Bănie. Petroliștii au debutat foarte bine, Laurențiu Marinescu (foto, cu spatele, nr. 30; www.fcpetrolul.ro) deschizând scorul încă din minutul 2, după ce a beneficiat de o pasă a lui Dan Bucșa, în urma căreia fostul căpitan a rămas singur cu portarul advers, Aleș Hrușka, și l-a învins cu un șut bine plasat. Alberto Cobrea, din nou purtător de banderolă, de data aceasta pe tot parcursul testului, și coechipierii lui au condus pe tabelă timp de mai bine de o oră, Matej Chalus reușind să egaleze în minutul 66, după o eroare a goal-keeper-ului ploieștean. Partida părea a se îndrepta spre o remiză, însă, cu 180 de secunde înainte de final, FK Pribram a răsturnat decisiv scorul, grație reușitei lui Josef Hnanicek, autorul unui șut tare, expediat de la circa 22 de metri, cum notează www.fcpetrolul.ro. Astfel, meciul s-a încheiat cu 2-1 (0-1), în favoarea cehilor. Pe parcursul disputei, au mai fost ocazii de a se înscrie, de ambele părți, Cobrea fiind cel mai întrebuințat, dar având câteva intervenții de efect, atunci. Și petroliști mai puteau marca, dar Pacar (43) nu a reușit să mărească avantajul echipei sale, iar Guerriero și același atacant elvețian, ambii la faza din minutul 78, nu au avut șansa de a o readuce pe Petrolul la conducere. Fapt care taxat de Hnanicek, aproape de spartul târgului.

De subliniat că a debutat în echipamentul galben-albastru ex-internaționalul algerian, Karin Ziani, pe postul de conducător de joc, iar Constantin Schumacher i-a folosit pe următorii jucători: Cobrea – Al. David (55 – Mişelăricu), Prestia, Inez, Begeorgi – Bucşa (62 – Guerriero) – Pacar, Zoubir (88 – Mareş), L. Marinescu (62 – Ziani), Varga (46 – Pulhac) – Paolucci (46 – Michail). Din lotul aflat la Lara nu au fost utiloizați împotriva lui Pribram portarii Iustin Popescu, Mirel Bolboașă și Fabian Petrescu, plus jucătorii de câmp Alexandru Benga, Daniel Stana, Bogdan Gavrilă și Roberto Alecsandru. În acest turneu, ploieștenii au marcat 10 goluri, autori fiind Laurențiu Marinescu (3; 1 din penalti), Dacian Varga (2; 1 din penalti), Michelle Paolucci (2; 1 din penalti), Romain Inez (1), Gevaro Nepomuceno (1) și Bogdan Gavrilă (1), și au primit opt. Singurul dintre marcatori care nu se va mai întoarce la Ploiești este Nepomuceno, cel care a semnat deja cu Maritimo Funchar, un club din prima ligă a Portugaliei. Miercuri, 3 februarie, delegația ploieșteană va reveni în țară, în jurul orei prânzului.