Cei mai loiali 10 fotbaliști din primele 5 campionate ale Europei

Daniel Dimache -

Cei mai loiali 10 fotbaliști din primele 5 campionate ale Europei

Cu toții știm că fotbalul modern a devenit o adevărată industrie. Sumele încasate de către cluburi din drepturile TV și alte surse de marketing au dus fotbalul mare într-o lume a lui. De aceea, fotbaliștii din campionatele puternice sunt constant tentați de diverse oferte, iar agenții nu fac de multe ori altceva decât să pună paie pe foc. În acest context, jucătorii loiali sunt din ce în ce mai rari. Există însă, destul excepții de la această regulă – chiar și la cel mai înalt nivel – așa cum vom vedea mai jos.

10. Marcelo – Real Madrid – 13 ani și 8 luni

Este unul dintre cei mai emblematici jucători al galacticilor, fiind considerat de către mulți ca fiind continuarea naturală a lui Roberto Carlos. Pe numele său complet Marcelo Vieira da Silva Júnior, fundașul de bandă a venit de la Fluminese direct pe Santiago Bernabeu în data de 1 ianuarie 2007 și de atunci a jucat peste 500 de meciuri pentru Los Blancos. A marcat 41 de goluri pentru madrileni.

9. Sergio Ramos – Real Madrid – 14 ani și 8 luni

27 de milioane de euro a plătit Real Madrid în vara anului 2005 pentru a-l transfera pe Sergio Ramos, tânărul fundaș central al Seviliei, care avea numai 19 ani și 45 meciuri oficiale la seniori la acea vreme. Din 2015, Ramos este căpitanul celei mai titrate formații din istoria Ligii Campionilor. Andaluzul este cel mai selecționat jucător al naționalei Spaniei, cu 170 de meciuri în tricoul La Roja.

8.Giorgio Chiellini – Juventus – 15 ani și 2 luni

Chiellini a fost unul dintre cel mai buni stopperi din Europa în ultimul deceniu, lucru confirmat de cele peste 100 de selecții avute în naționala Italiei. Fundașul central a fost numit căpitanul Bătrânei Doamne în 2018, după plecarea lui Buffon la PSG. Tot în același moment a fost numit și căpitanul Azzurilor. Chiellini a fost coleg un an și jumătate cu Adrian Mutu, între ianuarie 2005 și iulie 2006.

7.Francesco Magnanelli – Sassuolo – 15 ani și 2 luni

Închizătorul în vârstă de 35 de ani al celor de la Sassuolo a evoluat mai multe meciuri în Serie B (190) decât în Serie A (186), însă această statistică ar putea să se schimbe în următoarele luni. De altfel, veteranul a început să joace pentru Sassuolo încă de pe vremea când formația din regiunea Modena evolua în Serie C. A devenit căpitanul echipei după ce formația a promovat în Serie A, în anul 2013.

6.Jessy Moulin – Saint-Etienne – 15 ani și 2 luni

Majoritatea microbiștilor nu-l cunosc pe acest fotbalist, lucru care este de înțeles dacă este să ne gândim că Moulin a prins numai 36 de partide în tricoul lui Saint-Etienne în toți acești ani. Portarul în vârstă de 34 de ani a mai prins și 3 meciuri în tricoul celor de la Clermont Foot, însă nimic mai mult, asta deși mai fusese împrumutat la formațiile Arles-Avignon și Frejus-St-Raphael.

Pun pariu că nu-l știai pe Moulin. Hei, dacă ai bilete pe rol, verifică online pariul Baumbetși nu mai sta cu emoții până când ajungi în agenție!

5.Oier – Osasuna – 15 ani și 2 luni

Oier Sanjurjo Maté este un produs al clubului Osasuna, care cu excepția sezonului 2011/2012 – perioadă în care a fost împrumutat la Celta Vigo – a evoluat numai pentru formația care l-a format. Închizătorul nu a fost niciodată convocat în Naționala Spaniei, însă are peste 330 de meciuri oficiale jucate în carieră.

4.Sergio Alvarez – Celta Vigo – 16 ani și 2 luni

Sergio Alvarez este un alt portar răbdător. Format la clubul din Galicia, portarul a primit mai multe șanse de a juca la prima echipă abia în sezonul 2011/2012, pentru ca mai apoi să mai aibă două sezoane în care nu a jucat aproape deloc. În sezonul 2016/2017 a prins 10 meciuri în Europa League, stagiune în care Osasuna era eliminată în faza semifinalelor de către Manchester United.

3.Mark Noble – West Ham – 16 ani și 8 luni

Format la West Ham, Noble a fost împrumutat la Hull City și Ipswich după încheierea junioratului, după care a evoluat numai pentru ciocănari. Căpitanul celor de la West Ham a fost pe teren în remiza cu scorul de 2-2 din turul 3 preliminar al Europa League, în care Astra Giurgiu a reușit să revină pe final de meci după ce fuseseră conduși cu scorul de 2-0 din minutul 51.

2.Lionel Messi – Barcelona – 16 ani și 8 luni

Jucătorul nu mai are nevoie de nici o prezentare. De 6 ori câștigător al Balonului de Aur, Messi a câștigat tot ce se putea câștiga la nivel de echipe de club, însă are regretul mai multor finale pierdute în tricoul naționalei Argentinei. Chiar și dacă a împlinit 33 de ani, valoarea de piață a lui Leo este de 112 milioane de euro, conform transfermarkt.com.

1. Igor Akinfeev – CSKA Moscova – 17 ani și 8 luni

Akinfeev este un adevărat simbol al clubului CSKA Moscova, fiind lider detașat la capitolul meciurilor jucate. Totodată, este și singurul fotbalist care depășește 600 de partide în tricoul formației din Capitala Rusiei. A câștigat Cupa UEFA în 2005 și 6 titluri de campion al Rusiei alături de echipa de club.

Portarul în vârstă de 34 de ani a fost în lotul Rusiei la 6 turnee finale, dar a evoluat numai în 4 dintre acestea. Cele mai bune performanțe ale sale la echipa națională au fost atingerea sferturilor de finală la Cupa Mondială din 2018, respectiv disputarea semifinalei Campionatului European de Fotbal din 2008.