Cel mai bun arbitru-asistent din România, Cristian Nica, aproape să-şi înceapă cariera de conducător de club la CS Blejoi

Redactia -

Club mai mic din fotbalul judeţean, CS Blejoi îşi pregăteşte un viitor frumos pe termen scurt, mediu şi lung. În acest context, sunt avansate discuţiile pentru cooptarea în conducere a celui mai bun arbitru-asistent din fotbalul românesc al ultimilor ani, ploieşteanul Cristian Nica (foto, primul din dreapta, înaintea unui meci din Arabia Saudită; arhivă personală). Aflat în ultimul an al actualei sale cariere, Cristi Nica se gândeşte, şi el, la viitorul apropiat şi este pe cale să accepte provocarea de a intra în executivul celor de la Blejoi, probabil pe postul de vicepreşedinte. Numirea lui face parte dintr-o strategie gândită de ceva timp, care s-o transforme pe echipa locală din una dintre cele mai bogate comune prahovene în una serioasă, de luat în seamă. Pe această linie, opţiunea oficialilor de la CS Blejoi se încadrează perfect în planul deja-asumat, Nica putând fi lesne conducătorul cu o viziune modernă. El are avantajul unei experienţe vaste în luma sportului rege şi mai, ales, beneficiul de a fi călătorit destul în străinătate, cât să cunoască organizarea chiar a unor foarte mari cluburi europene, ale căror echipe le-a arbitrat în Liga Campionilor şi în Europa League. Adept şi el al paşilor mici, precum şi al unui traseu ascendent în managementul sportiv, dacă va fi de acord să semneze cu echipa CS Blejoi, Cristian Nica poate aduce un suflu nou în fotbalul judeţean, care are nevoie de astfel de profesionişti, Liga A Prahova fiind fundaţia unei construcţii solide în timp.

Aflat la ultimul sezon din arbitraj, urmând să pună, la finele acestui an, echipamentul în cui, dar rămânând şi o posibilă soluţie eficientă pentru bunul mers al Comisiei Centrale de Arbitraj, rămâne acum de văzut dacă Nica – în eventualitatea în care va bate palma cu echipa CS Blejoi, ideea, pe plan imediat, fiind să aibă atribuţii de executie, în măsura in care va avea timp suficient la dispoziţie, dar mai ales să vină cu o viziune a ceea ce va trebui sa fie acest club in viitor – îşi va mai menţine candidatura la postul de vicepreşedinte al AJF Prahova, la alegerile din vară. Rolul lui va fi şi acela de a studia modalităţi de organizare externă şi, apoi, să propunerea unor variante care să fie analizate în interiorul ascoiaţiei sportive din comuna prahoveană. Fiind pe final de carieră, el s-a gândit că este momentul propice de a intra, uşor-uşor, în costumul de conducător de club. Şi unde se poate începe cel mai biune, decât de la bază?