Cel mai bun transfer al Petrolului, din „mercato de iarnă”, a fost anunțat astăzi: Romario Moise, de la Astra Giurgiu, împrumutat până la finele sezonului, de clubul găzarilor! A promovat-o pe UTA; îi va duce și pe „lupi” în primul eșalon?

Dragos Trestioreanu -

Cel mai bun transfer al Petrolului, din „mercato de iarnă”, a fost anunțat astăzi: Romario Moise, de la Astra Giurgiu, împrumutat până la finele sezonului, de clubul găzarilor! A promovat-o pe UTA; îi va duce și pe „lupi” în primul eșalon?

Cel mai așteptat transfer din „mercato de iarnă”, adică al unui fotbalist care poate fi chiar decisiv pentru Petrolul Ploiești în lupta sa extrem de dificilă pentru a promova în primul eșalon fotbalistic național, a fost făcut public, astăzi, într-o zi cu… ghinion, 13 ianuarie 2021, dar, în fapt, pentru găzari, una cu foarte mult noroc! După tratative intense cu un club la care a activat mai bine de 11 ani, președintele executiv al „lupilor”, Costel Lazăr, l-a convins pe fostul său șef, Dani Coman, de la Astra Giurgiu, să fie de acord cu detașarea lui Romario Moise la Petrolul. Iar asta până la sfârșitul ediției 2020-2021 a campionatului Ligii a II-a. În momentul în care transferul a „depășit” aura de firesc… „top-secret”, mi-am adus aminte de o scurtă conversație cu noul petrolist. Ieșise atunci un zvon cum că ar veni la Petrolul. Era în vara trecută, în scurta pauză dintre campionate. Evident, a fost un motiv pentru care l-am întrebat dacă este ceva adevărat sau nu.

Franc, Romario nu mi-a replicat pe ocolite, nu s-a ascuns după deget, mai exact, ci mi-a declarat de-a dreptul că „Petrolul este echipa cea mai importantă și cea mai iubită din orașul natal al meu. Cred că fiecare copil din Ploiești care vrea să joace fotbal la modul organizat visează să ajungă la Petrolul. Unii au reușit; alții, însă nu. Nu știu dacă voi ajunge și eu la Petrolul, într-o zi, sunt legitimat la Astra, sunt jucătorul acestui club și sunt profesionist. Însă, dacă, vreodată, cluburile Astra și Petrolul se vor înțelege pentru un transfer al meu, cu siguranță că nu voi refuza să joc pe arena Ilie Oană, cu echipamentul galben-albastru. Adică, acolo unde, iar este un vis, ar evolua toți tinerii ploieșteni care iubesc fotbalul”! Iată că, de-acum, visul unuia dintre tinerii despre care vorbea Romario Moise, el înuși, în fapt, a devenit realitate. El va evolua, echipat în galben și albastru, pe arena Ilie Oană!

Așa cum notează www.fcpetrolul.ro, ploieștean get-beget în vârstă de 25 de ani, Romario Moise este un fotbalist având cifre foarte bune atât la Liga 1, cât și la Liga a II-a: 70 de meciuri, în L1, toate pentru Astra, și cinci goluri marcate, dar și 22 de partide la UTA Arad, în eșalonul secund, cu bifarea a opt reușite, una mai frumoasă decât alta, în sezonul trecut. Prin ce se impune Moise pentru a-l aprecia, acum, drept cel mai bun transfer al „lupilor”? Mai ales prin… dragostea nedisimulată pentru echipa fanion a urbei sale de domiciliu, dar și, din punct de vedere sportiv, printr-un șut violent, bine plasat, care îi face să tremure, între buturi, pe portarii adverși Ca și prin specializarea executării fazelor fixe, adesea finalizate eficient și, în special, spectaculos. Are capacitate mare de efort, fiind un mijlocaș puternic, dar și rapid. Ce calități mai are față de cele de mai sus, cu siguranță că ni le va dezvălui în echipamentul tradițional al Petrolului. Evidentă că începând cu 9, 10 sau 11 februarie, la debutul lui ca petrolist pe „Ilie Oană”, în fața trupei lui Daniel Pancu, ACSM Politehnica Iași, egala de astăzi, scor 1-1 (0-1), pe terenul din cadrul CNF de la Mogoșoaia, a Chindiei Târgoviște, echipa gazdă! Chiar dacă se pare că această campanie de transferări nu s-ar fi încheiat încă pentru clubul găzarilor, înclin să cred că orice altă surpriză va mai fi nu o va întrece pe cea a venirii lui Romario Moise. O adevărată lovitură de imagine a lui Costel Lazăr! O fi și ultima a lui din acest „mercato” sau…

Foto: www.fcpetrolul.ro