Cel mai frumos gol al Farului în turul campionatului Ligii a II-a a fost bifat de un fost petrolist! Antoche este și al doilea în topul preferințelor fanilor constănțeni privind cel mai bun jucător al echipei

Dragos Trestioreanu -

Cel mai frumos gol al Farului în turul campionatului Ligii a II-a a fost bifat de un fost petrolist! Antoche este și al doilea în topul preferințelor fanilor constănțeni privind cel mai bun jucător al echipei

Fotbalist de profil defensiv, adus la FC Petrolul Ploiești, în vara anului 2017, de la CS Balotești, din eșalonul secund, echipă la care evolua ca mijlocaș central, moldoveanul din Vatra Dornei, Paul Antoche (foto sus, al doilea de la dreapta, în picioare), s-a trezit folosit, în campionatul Ligii a III-a, de către antrenorul principal de-atunci al „lupilor”, Octavian Grigore, ca fundaș central, iar asta din cauza lipsei unor jucători cu adevărat de meserie pe acel post! În tot acel sezon, deși se știa clar că avea o capacitate mare de efort, arând astfel terenul, cum se zice, Antoche a fost obligat să joace mai mult în defensivă. Asta chiar dacă se observa clar că nu acolo era locul lui. Însă, repet ce am mai tot scris, în lipsă de altceva, el a trebuit să se sacrifice!

FC Petrolul a promovat în eșalonul secund în vara lui 2018 și, odată cu aducerea unor fotbaliști cu CV de prim eșalon, deși unii dintre ei tot… forțați să joace în apărare, deși o făcuseră în special mai în față, Paul a devenit rezervă în lotul antrenat de Leo Grozavu, iar apoi, din nou, de Tavi Grigore și, spre finalul acelui an, de Mugur Cornățeanu. În pauza de iarnă, neașteptat pentru fotbalist, i s-a propus un împrumut tot în L2, la Farul Constanța, club finanțat de fostul internațional Ciprian Marica și cu echipa pregătită de Petre Grigoraș. Dar, și cel din urmă a mizat pe sucevean tot ca fundaș central, împiedicându-l astfel să arate, mai devreme, ce putea de fapt. Asta, evident, după ce a acceptat să plece la Farul definitiv, ci nu detașat, și primise acordul în acest sens al conducerii clubului găzarilor.

Dacă în returul trecutului sezon, Paul Antoche a fost coechipier, ca și la Petrolul, cu portarul Raul Avram, căpitanul Farului din acea vreme revenind în vara acestui an la Ploiești, din toamna anului în curs este coleg de echipă cu doi foști petroliști din campionatul precedent, Antonio Cruceru (foto sus, rândul de jos, în mijloc) și Alexandru Iulian Stoica (rândul de jos, al doilea de la stânga). Cei alături de care, dar nu numai, evident, a dus-o, la final de an în curs, pe trupa constănțeană pe locul 9, cu 29 de puncte, la șase lungimi distanță de poziția de baraj, ocupată de Rapid, dar și, totuși, de departe de pozițiile ce asigură promovarea. Una care nici nu era un obiectiv declarat, de altfel. Folosit mai mult ca mijlocaș la închidere, de către tehnicianul său din acest sezon, Ianis Zicu, ex-component, pentru o scurtă perioadă, al falimentatei SC FC Petrolul, Antoche s-a dovedit ca peștele în apă și, în pofida faptului că este un fotbalist de profil defensiv, a marcat, în turul ediției 2019-2020, trei goluri! Unul mai frumos ca altul, și pe care le-a bifat nu cu lovituri de cap, așa cum obișnuiesc jucătorii de profilul lui.

Contra Ripensiei, la 1-0, pe arena Gheorghe Hagi, a fost decisiv, înscriind din careul mic, cu un șut fără speranțe pentru portarul advers, împotriva Rapidului și-a readus formația la conducere, 2-1, printr-o reluare din cădere, cu piciorul, lângă bara stângă, de la vreo 8-9 metri, tot pe „Gheorghe Hagi”, iar cu gruparea CS Mioveni, a reușit golul decretat de suporteri drept cel mai frumos al Farului din campionat, de până acum! A fost un șut de la 25 de metri, care a lovit stâlpul porții argeșenilor și a ricoșat apoi în plasă, reușita dublată de Baudouin Tshitungi Dieudonne Kanda, un fotbalist cu tată congolez și mamă româncă, conducând la aducerea primului eșec din sezon al liderului din acel moment! Și golul de senzație al lui Paul a fost consemnat pe aceeași mare arenă din Constanța. În altă ordine de idei, în topul „cel mai bun fotbalist al Farului în al doilea semestru al anului 2019”, Paul Antoche a ocupat locul al doilea, fiindcă așa se întâmplă atunci când se folosește un fotbalist potrivit calităților sale reale, „venind” după un alt jucător de profil defensiv, fundașul central Viorel Lică, pe care constănțenii l-au adus în vara acestui an, de la Sportul Snagov, transferat acolo de prahoveanul Vivi Răchită, pe 1 iulie 2017. Culmea, după ce rămăsese un an pe tușă de la defuncta Dinamo II! Lică a fost… golgheterul Farului în tur, plus cele două etape din retur, cu cinci reușite, printre marcatori fiind și foștii petroliști Cruceru și Stoica. Deci, Farul a avut mână bună cu achizițiile sale de la FC Petrolul!

Foto: www.farulconstanta.ro  și www.liga2.prosport.ro