Cel mai în vârstă bărbat din lume s-a născut în Prahova!

Daniel Dimache -

Cel mai în vârstă bărbat din lume s-a născut în Prahova!

 

🌐 Cel mai longeviv bărbat din lume s-a născut pe tărâmuri prahovene! Acesta trăieşte în Bucureşti, fiind născut în satul Drăgăneasa, comuna Proviţa de Jos, la 8 noiembrie 1908.

“Îi mulţumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbaţi din lume. Vă mulţumesc pentru urări şi gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate şi sper ca dumneavoastră să mă depăşiţi!”, a transmis tuturor Dumitru Comănescu.

 

O emoție extraordinară m-a cuprins la auzul veștii că, la 1️⃣1️⃣1️⃣ ani și 2️⃣0️⃣4️⃣ zile, românul Dumitru Comănescu a devenit cel mai vârstnic bărbat din lume!

Sunt cu atât mai mândru cu cât domnul Comănescu a văzut lumina zilei într-o zonă pitorească a județului Prahova, în comuna Provița de Jos!

🙏Îi doresc multă sănătate și să bată recordul mondial!” – a scris pe pagina sa de facebook preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.

 

 

Deși încă nu a fost înregistrat oficial în Cartea Recordurilor drept cel mai vârstnic bărbat din lume, Dumitru Comănescu urmează să primească o certificare oficială, în urma decesului britanicului Bob Weighton, care s-a stins din viață pe 28 mai 2020.
Cel mai longeviv bărbat înregistrat vreodată în Cartea Recordurilor a fost japonezul Jiroemon Kimura, care a trecut în neființă în vara anului 2013, la impresionanta vârstă de 116 ani și 54 de zile.