Seniorul Mircea Dridea a împlinit 86 de ani! Legenda continuă! La mulți ani cu sănătate din belșug, nea Mircea!

Dragos Trestioreanu -

Seniorul Mircea Dridea a împlinit 86 de ani! Legenda continuă! La mulți ani cu sănătate din belșug, nea Mircea!

Cel mai bun fotbalist din toate timpurile al Petrolului și numărul 1 în ierarhia golgheterilor acesteia, antrenor și președinte al formației și, respectiv, clubului găzarilor, artizanul – alături de ceilalți membri fondatori ai ACS Petrolul ’52 – împiedicării dispariției cu totul a echipei de suflet a ploieștenilor și prahoveni, dar nu numai, după falimentul din 2016, actual președinte de onoare bine meritat, Seniorul Mircea Dridea a împlinit, pe 7 aprilie 2023, vârsta de 86 de ani! La mulți ani, nea Mircea!

Frumoasă surpriză, colegul de breaslă și prietenul Cristi Chircă – operatorul video și părintele, împreună cu Ionuț Pană, al FCP TV – mi-a readus în minte, printr-o poză (foto sus) și o postare de pe Youtube, de o duminică liniștită. Nu mai contează ziua, luna și anul, au fost clipe minunate petrecute la arena Ilie Oană, în sala de conferințe, gazdă admirabilă fiind marele petrolist prieten Titel Arsene. A fost atunci o primă încercare de transmisie live online cu succes a admirabilului sufletist Costin Obilescu, cea de a le oferi împreună – el, Titel și cu autorul acestor rânduri – un mega interviu cu FOTBALISTUL de odinioară care, dacă nu ar fi rămas fidel pe viață PETROLULUI, ar fi fost amintit drept unul dintre cei mai buni marcatori din toate timpurile din Divizia A, ba chiar și de la echipa națională! Da, MIRCEA DRIDEA, un tânăr inteligent, vezi și practicarea șahului la nivel competițional național, sportul minții nefiind chiar pentru orișicine, înzestrat cu un talent și un simț al porții nepereche la timpul său, a fost MARE! Dar, cine trebuia să recunoască asta nu a vrut să „julească” chipurile „statui” impuse de regim! Interviul pentru care am pregătit atunci întrebările puse live a primit răspunsuri la fel de inteligente din partea celui pe care îl voi numi, mereu, THE BEST! La mulți ani, nea Mircea!

O altă surpriză a fost și postarea pe grupul Petrolul Non Stop, de pe Facebook, al prietenului Mihai Ioachimescu, a altui foarte bun prieten și, evident, tot mare petrolist, Marius Bâzu. De ziua Seniorului, Marius i-a oferit în dar sărbătoritului un text al regretatului Mircea Gociman, scris cu prilejul cununie civile a lui Mircea Dridea cu o mare atletă de atunci, Mihaela Popescu, fiica unui fost președinte al Federației Românje de Fotbal, Gheorghe Popescu. Tanti Micky, voi continua cât voi trăi să o numesc astfel, a fost – și este – o femei sensibilă și, totodată, puternică, în spatele soțului său. O DOAMNĂ de o finețe rară! I-am admirat mereu pe soții Dridea, finii unor foarte buni prieteni ai regretaților mei părinți, la fel de regretații Reta și Gogu Marinescu, fiul patronului primului proprietar al vechiului restaurant Berbec. Am trăit, de copil, cu imaginea lor perfectă, în fața ochilor mei. Și mă bucur că o fac în continuare. Nu știu dacă vă puteți închipui ce era în sufletul unui copil care îi vedea în casa lui, prieteni fiind cu părinții mei, pe Mircea Dridea, pe regretatul său frate mai mic, Virgil „Puiu” Dridea, pe regretatul Marin Marcel, idoli ai vieții mele dintotdeauna. Au fost vremuri care, dacă s-ar fi putut, le-aș fi dorit retrăite. La mulți ani, nea Mircea, vă mulțumesc pentru tot și toate! Golurile dumneavoastră – cel contra lui Liverpool va rămâne mereu numărul 1 în topul meu – vor fi NEMURITOARE!

Foto: SPORT TV, www.cjph.ro și Wikipedia