Cel mai potrivit tip de leasing auto pentru companii

Daniel Dimache -

Cel mai potrivit tip de leasing auto pentru companii

Cea mai buna practica pentru mentinerea costurilor scazute in ceea ce priveste parcul auto este inlocuirea vehiculelor inainte ca acestea sa necesite sume mari de bani pentru intretinere. Cea mai buna metoda de a face acest lucru este de a opta pentru leasing operational.

 

Leasingul operational este un serviciu care presupune inchirierea unei flote de masini, care reprezinta practic transferarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioada determinata de timp, in schimbul unei sume fixe de bani achitata lunar de catre beneficiar. De ce este aceasta cea mai buna solutie pentru companii? Deoarece costurile de intretinere a masinilor inchiriate, precum si alte cheltuieli, de exemplu asigurari, taxe si impozite, reparatii, sunt incluse in pretul stabilit in contract si nu reprezinta grija companiei.

 

Avantajele leasingului operational pentru companii

 

Serviciul de leasing operational poate fi cea mai potrivita alegere pentru companiile care au nevoie de un parc auto, dar care nu isi permit achizitionarea de noi autovehicule. De asemenea, este leasingul potrivit si pentru afacerile care vor sa profite de beneficiile fiscale, au nevoie de flexibilitate si eficienta si nu doresc sa-si asume anumite riscuri. Pentru serviciul de leasing operational, firmele vor plati o rata fixa care va fi mai usor de gestionat, in timp ce vor elimina riscurile asociate detinerii si intretinerii unui parc auto propriu. Dar serviciul de leasing operational are mult mai multe avantaje:

 

  • Flota inchiriata este o alternativa mai flexibila care optimizeaza fluxul de numerar al afacerii tale si te ajuta sa reduci la minimum costul total de proprietate.
  • Cheltuielile pentru reparatii si intretinere sunt incluse in rata lunara. De asemenea, reviziile periodice, schimbarea anvelopelor si a consumabilelor nu reprezinta grija beneficiarului. Acestea sunt incluse in pret si, in plus, ti se va pune la dispozitie un autoturism de inlocuire cat timp cel inchiriat de afla in service.
  • In contractul de leasing operational vei vedea specificat faptul ca taxele si impozitele sunt incluse in pret si ne referim aici la ITP, rovinieta, taxe de poluare, taxe de inmatriculare sau radiere a autoturismelor, precum si impozitul anual.
  • Totusi, cel mai important avantaj este reprezentat de costurile generate de achizitia si deprecierea valorii autoturismelor, care pot insemna pierderi destul de mari in cazul unei flote. Investitiile initiale sunt majore in cazul achizitiei de autoturisme, dar in cadrul unui contract de leasing operational, ratele lunare sunt fixe si cele mai mari cheltuieli sunt deja incluse in pret.

 

Toate aceste costuri pot fi evitate cu un contract de leasing operational, care poate fi extrem de benefic pentru afacerea ta. De asemenea, in cazul unui parc auto propriu, ai nevoie de personal suplimentar care sa se ocupe de intretinerea si monitorizarea autovehiculelor, sarcina care revine companiei de inchirieri daca optezi pentru leasing operational.

 

Mai mult control si mai putine riscuri cu optiunea de leasing operational

 

Leasingul operational este un serviciu extrem de flexibil care implica mult mai putine riscuri comparativ cu achizitionarea de autovehicule. Detinerea masinilor necesita plata integrala a costului flotei in avans. Leasingul operational, in schimb, iti permite sa gestionezi cu usurinta platile lunare si sa profiti de beneficiile fiscale, fara sa pui in pericol fluxul de numerar al companiei tale.

 

Serviciul de leasing operational presupune un contract de inchiriere de flota de masini care poate fi modificat in orice moment printr-un act aditional, ceea ce inseamna ca poate fi ajustat pentru a intalni oricand nevoile clientului.