Cel mai simplu mod de a curăța toaleta

Daniel Dimache -

Cel mai simplu mod de a curăța toaleta

 

Toaleta este una dintre cele mai importante încăperi din casă (și chiar din birou). Dar poate fi, de asemenea, una dintre cele mai dezgustătoare, motiv pentru care am pus laolaltă aceste sfaturi de curățare.

 

Toaletele pot fi un rai pentru germeni dacă nu sunt dezinfectate în mod regulat, deoarece sunt o zonă de mare atingere și trafic. Așadar, primul lucru pe care trebuie să îl faceți cu toaleta este să vă asigurați că dezinfectați vasul de WC, scaunul, butoanele de tragere a apei și orice alt loc pe care l-ați putea atinge în toaletă – întrerupătoarele de lumină, suporturile de hârtie igienică etc. Acesta este literalmente cel mai important sfat de curățare pentru toalete.

 

Ca atare, am vrut să scriem acest articol pentru a vă ajuta să păstrați toaleta curată și dezinfectată. Aceste sfaturi de curățare pentru vasul de WC vă facilitează menținerea curățeniei și dezinfectarea toaletei, mai ales dacă aveți o fosă septică, astfel încât să vă asigurați că una dintre cele mai atinse suprafețe din casă nu devine o cale de răspândire a germenilor și virușilor.

 

Dacă urmați acești pași, unul după altul, toaleta dvs. va fi mai curată și toată lumea din casă (sau din birou) va fi mai sigură și mai fericită.

1. Curățați și dezinfectați interiorul vasului de toaletă

Așa cum am menționat în introducere, dacă nu sunt curățate corespunzător, vasele de WC pot fi destul de dezgustătoare. Ele pot fi un refugiu pentru bacterii și viruși dacă nu sunt dezinfectate în mod regulat, deoarece sunt o zonă frecvent atinsă și cu trafic intens. Așadar, primul pas în sfaturile noastre de curățare pentru toalete este să vă asigurați că ceea ce faceți cu toaleta este să vă asigurați că dezinfectați vasul WC. Vreți să vă asigurați că arată curat, precum și că este dezinfectat.

 

În primul rând, vă recomandăm să stropiți în vasul de toaletă niște înălbitor sau un dezinfectant de grad spitalicesc, cum ar fi Domestos, și să îl lăsați să stea timp de o oră sau cam așa ceva.

 

Lăsându-l să stea îi va permite să-și facă magia și va fi mai ușor de curățat. În continuare, trebuie să frecați interiorul vasului de toaletă cu o perie de toaletă și apoi să trageți apa.

2. Ocupați-vă de mirosuri după cum este necesar

Există o serie de motive pentru care toaleta dvs. ar putea mirosi și cel mai bine este să vă ocupați rapid de ele. În timp ce curățați podeaua din jurul toaletei, verificaț toate garniturile și asigurați-vă că sunt în regulă. Dacă există semne de crăpături sau de uzură, acesta poate fi un semn că ar trebui să chemați un instalator care să se uite la înlocuirea garniturilor. De asemenea, supermarketul dvs. ar putea stoca o gamă de „ucigași de mirosuri”. Acești ucigași de mirosuri pot ucide bacteriile din apă care ar putea cauza unele dintre problemele de miros.

3. Verificați și înlocuiți hârtia igienică după cum este necesar

Desigur, dacă rămâneți fără hârtie igienică, ar trebui să o înlocuiți pur și simplu. Dar este, de asemenea, o idee bună să aveți câteva role de rezervă în toaletă în cazul în care este nevoie de ele. Asigurați-vă că hârtia igienică este completată atunci când faceți curățenia obișnuită. Nu este atât de mult un sfat de curățare pentru toaletă, dar oamenii vor fi cu siguranță supărați dacă își dau seama brusc că nu există hârtie igienică acolo.

4. Ridicați orice gunoi de pe podea

Unii oameni sunt mai leneși decât alții. Aveți în casă acea persoană leneșă care nu duce niciodată rola veche de hârtie igienică la coșul de gunoi? Pur și simplu o aruncă pe jos și o face problema altcuiva? Dacă da, probabil că este timpul să puneți un coș mic de gunoi în toaletă, astfel încât măcar să le arunce acolo, ceea ce va face mai ușor să curățați mizeria data viitoare când veți curăța toaleta. Poate că vor face un joc de baschet din asta.

5. Curățați rafturile și ștergeți suprafețele

Pereții și alte suprafețe din toaletă pot fi, de asemenea, adăposturi pentru bacterii și viruși. Așadar, este important ca și acestea să fie curățate cu un dezinfectant puternic în mod regulat. Atingeți în mod constant suprafețele din toaletă și pot exista vapori aruncați în aer de fiecare dată când se trage apa. Dacă există ceva pe un raft, trebuie să îl ridicați și să curățați și dezinfectați și dedesubt. Da, trebuie să mutați teancul de cărți sau reviste.