Cel mai simplu mod de a vă face manichiura acasă

Daniel Dimache -

Cel mai simplu mod de a vă face manichiura acasă

 

Să vă faceți unghiile acasă este, de fapt, foarte simplu și ușor, mai ales dacă folosiți un kit de unghii. Iată alte câteva sfaturi rapide și produsele noastre preferate pentru unghii sănătoase și frumoase, fără prea mult efort.

1. Trageți lacul în loc să îl frecați

Saturați o dischetă de bumbac cu soluția de îndepărtare a ojei. Acoperiți-vă unghia cu discheta și lăsați lichidul să tragă în mod natural oja de pe unghie, mai degrabă decât să frecați cu forță.

2. Piliți unghiile într-o singură direcție

Rezistați dorinței de a folosi o pilă de unghii înainte și înapoi, deoarece acest lucru poate sfărâma marginea unghiei. În schimb, folosiți o glisare lungă de-a lungul marginii unghiei și continuați în aceeași direcție.

 

Dacă investiți într-un kit unghii care include ojă, o bază și un strat superior, șervețele, un tampon pentru unghii, un stick pentru manichiură și o lampă cu LED-uri, acest lucru vă va face viața mult mai simplă. Pe scurt, este practic un set de instrumente pentru manichiuriste la domiciliu. Aproape că nu există timp de uscare, iar lampa LED înseamnă că veți avea parte de o strălucire a unghiilor ca la salon, cu luciu ridicat.

3. Faceți-vă o manichiură uscată

Evitați să vă udați unghiile! Acest lucru poate părea contraintuitiv, deoarece manichiurile profesionale încep adesea cu o înmuiere, dar apa vă va extinde forma unghiilor. Un strat de ojă aplicat unghiilor proaspăt înmuiate se va curăța, ridica și ciobi mai repede când unghiile se usucă și revin la forma lor naturală.

 

Înainte de a aplica stratul de bază, aplicați un primer bogat în proteine ​​pe unghiile curate și uscate. Formula elimină murdăria, uleiul și alte reziduuri de pe unghii, ceea ce înseamnă că manichiura dvs. va rezista și mai mult.

4. Folosiți un buffer

Un buffer este util pentru a exfolia și netezi vârfurile unghiilor, dar asigurați-vă că utilizați unul delicat – nu o pilă obișnuită. Ar trebui să puteți trece degetul peste patul unghiilor fără durere și nu ar trebui să vezi zgârieturi sau texturi distincte. Începeți de la baza unghiei și folosiți o atingere mai moale pe măsură ce vă apropiați de vârf (nu împingeți prea tare, deoarece îndoirea poate cauza ruperea unghiei).

5. Împingeți cuticulele (nu le tăiați)

Îndepărtați pielea uscată împingând cuticulele înapoi cu un împingător și / sau gel sau ulei pentru cuticule. Singurul caz în care se recomandă tăierea este dacă aveți o margine ridicată.

 

Dacă doriți cu adevărat să vă faceți manichiura să reziste, asigurați-vă că ați folosit o bază și un strat superior. Există straturi superioare care au un finisaj mat sau strălucitor și fac ca oja să fie mai rezistentă, fără ajutorul unei lămpi UV.

 

Pentru orice procedura, alegeti un kit unghii emag.

6. Straturile de bază și superioare sunt esențiale

Un strat de bază ajută la protejarea și la luciul unghiilor, în timp ce un strat superior păstrează oja în loc mai mult timp. Pe termen lung, utilizarea acestora vă va răsplăti, mai ales că un strat de bază va împiedica pătarea unghiilor în culoarea ojei. Când aplicați orice ojă pe unghii, folosiți trei aplicări (una în centru, apoi câte una pe fiecare parte) și apoi acoperiți sticla de ojă, pentru a nu se usca.

 

Tipurile de ojă gel vor face chiar și cea mai simplă manichiură să arate plină de farmec. Sunt disponibile în mai multe culori distractive și au toată strălucirea unei unghii cu gel UV, fără toată munca și efortul necesar unei astfel de manichiuri. Ojele tip gel vă oferă până la două săptămâni de unghii imaculate.

7. Lăsați straturile să se usuce

Lăsați fiecare strat să se usuce timp de cel puțin un minut. Deși acest lucru poate părea obositor, vă va economisi timp, cu mai puține greșeli și o uscare mai rapidă, în general. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la depășiri sau erori.

 

Dacă folosiți o lumină LED, înseamnă că fiecare manichiură pe care v-o faceți acasă se încheie cu rezultate demne de salon. Vă va lăsa unghiile imaculate timp de aproape o lună și durează mai puțin de un minut să funcționeze.