Cele mai întâlnite tipuri de jucători de poker

Daniel Dimache -

Cele mai întâlnite tipuri de jucători de poker

Pokerul este destul de complex, iar în el există nu mai puțin de șapte tipologii de jucători, pe care le prezentăm în rândurile următoare.

Iată care sunt acestea:

 

1. TAG (Tight Agressive) – Aceștia sunt în general jucătorii de top de poker. Ei intră destul de rar în joc, când au mâini premium, iar în momentele în care o fac adoptă un stil agresiv pe flop și postflop. Blufează destul de rar, astfel că atunci când dau raise de cele mai multe ori au o mână bună. Dacă iei în calcul posibilitatea de a intra într-o mână în care un jucător a mărit preflop, poți evita să intri cu mâini de genul KJ, QJ, QT, Ax. Poți încerca însă un call cu conectori suited precum 7-8 treflă, ca un simplu exemplu.

 

2. LAG (Loose Agressive) – Sunt jucătorii cu multă experiență și abilități. Acest stil necesită, de altfel, destul de multe abilitați pentru a-ți da seama ce mâini să joci și pe care să le eviți. Ei joacă mai multe mâini de start decât cei din categoria TAG, dar în același timp blufează mai des. Totuși, este destul de greu să îți dai seama când blufează și când au o mână puternică. Important este să tratezi acest gen de adversari cu precauție. Îi găsești adesea atât când joci poker online, dar și atunci când o faci la masa live.

 

3. NIT – Mai poartă și denumirea de „buncăr” ori „rechin” și se aseamănă destul de mult cu TAG, cu mențiunea că face o selecție a mâinilor de start mult mai riguroasă. Ei chiar joacă doar mâinile premium. Poți încerca să îi furi însă blindurile. Atunci când plătesc, poți încerca un C-bet pe flop, dar dacă primești un nou call fii pregătit să renunți. Pe de altă parte, trebuie să eviți să joci mâinile din categoria a doua precum AT sau A plus orice carte mai mică de T, QJ, JT, KT deoarece există riscul să te lovești de mâini mai bune.

 

4. Passive Fish – Nimeni nu își dorește să fie un „pește” la masa de poker, dar ei sunt bucuria jucătorilor cu experiență. Cei pasivi sunt cei care joacă aproape toate mâinile. Adoră să dea check sau call, însă vor lua inițiativa destul de rar. Dacă nu prind o zi foarte norocoasă, de cele mai multe ori sunt cei care ies printre primii de la masa de poker. Dacă simți că ai un astfel de jucător la masă, cere-i să plătească pentru că sunt șanse mari să profiți. În cazul în care într-o mână devin agresivi, poți lua în calcul că au o mână foarte bună.

 

5. Aggro Fish – La fel ca predecesorii Passive Fish, și ei joacă aproape toate mâinile și le plac cele mai populare versiuni ale jocului de poker. Îi deosebește însă puțin stilul, deoarece sunt foarte agresivi. Pariază în general potul, apoi potul și din nou iar potul. Obișnuiesc să intre all-in pe flop, turn sau river. Dezavantajul este că, fiind destul de haotici, e destul de greu să-ți dai seama când au mâini bune sau când pur și simplu blufează sau nu își dau seama ce fac. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îi plătești în momentele în care ai ceva bun. Încearcă să ai răbdare și să îți păstrezi calmul.

 

6. Donk – Jucătorii de poker care nu prea știu regulile acestui joc, sunt foarte slabi, iar de cele mai multe ori iau decizii greu de înțeles. Obișnuiesc să joace toate mâinile, mai dau call-uri de neînțeles. E important să nu încerci să-i blufezi deoarece niciodată nu știi ce te așteaptă. Îți pot da call chiar și cu o mână foarte slabă, dar pot apărea și surprize. Dacă ai o mână bună, pariază deoarece poți câștiga. Obișnuiesc să parieze cu mâini foarte slabe, astfel că îi poți „mulge” cu ușurință.

 

7. Short Stack – E vorba despre jucătorii care intră la mesele de cash cu un buy-in minim. Au jetoane foarte puține și, în momentul în care prind o mână bună, de multe ori bagă în joc toate fisele până pe river și își dublează jetoanele. Chiar dacă au fise puține nu trebuie să îi subestimezi. Nu te gândi că dacă au fise puține vor juca orice mână decentă. Ia-i în serios deoarece de multe ori obișnuiesc să aștepte mâna perfectă, iar apoi, după ce au dat all-in și și-au dublat fisele, să iasă de la masă.