Cele trei lucruri la care trebuie să fii atent atunci când conduci pe timp de vară

Redactia -

Cele trei lucruri la care trebuie să fii atent atunci când conduci pe timp de vară

Având în vedere că în perioada concediilor de odihnă și a vacanței școlare, este de așteptat ca valorile de trafic pe drumurile către stațiunile turistice de la munte dar și către cele de pe litoral să crească, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă:

– Verificați presiunea pneurilor înainte de a porni la drum!

Când temperatura asfaltului este ridicată, cauciucurile devin maleabile. O presiune prea mare poate provoca explozia pneurilor, iar presiunea prea scăzută poate permite desprinderea acestora de pe jante, mai ales pe timpul frânării sau în curbe.

– Păstrați o distanță corespunzătoare în mers față de autovehiculul care circulă în faţă, pentru a opri la timp în cazul în care acesta frânează brusc! Distanța trebuie mărită pe măsură ce viteza de deplasare crește. Țineți cont de faptul că, de regulă, cele mai multe coliziuni în lanț se produc în zonele unde viteza de deplasare a autovehiculelor scade, cum ar fi nodurile rutiere, stațiile de taxare, punctele în care autostrăzile se termină brusc sau intrările în spațiile de servicii.

– Oboseala la volan apare mai ales pe vreme caniculară, când, din cauza căldurii sau a disconfortului creat de aparatele de aer condiționat, conducătorii auto se odihnesc mai puțin. În plus, pe perioada vacanței, conducătorii auto parcurg distanțe mari. Este recomandat ca la primele semne de oboseală, cel de la volan să oprească într-o parcare și să se odihnească până la refacerea completă a capacității de conducere.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC.