Celebrele HIMARS, expuse public la Ploiești, la Ziua Forțelor Terestre

Redactia -

Celebrele HIMARS, expuse public la Ploiești, la Ziua Forțelor Terestre

Ziua Forțelor Terestre, eveniment organizat la Ploiești de către Baza Logistică Valahia (comandant Col. Sorin Mimiligă), a oferit prilejul ploieștenilor să-i vadă de aproape pe militari, cu armele și echipamentele de luptă, la standurile organizate în Sala Coloanelor a Palatului Culturii, dar și să comunice direct cu aceștia.

În spațiul exterior adiacent, au fost amplasate și câteva sisteme de luptă moderne ale Armatei Române. Au fost expuse în cadrul evenimentului două lansatoare multiple de rachete Larom, dezvoltate în România, dar și unul dintre celebrele sisteme de rachete HIMARS produse de partenerii americani, aflate în dotarea Armatei Române. Publicul le-a putut viziona, atinge și chiar a putut urca la bordul vehiculelor ce transportă respectivele sisteme.

HIMARS este un sistem foarte mobil și de mare precizie, ce poate lansa inclusiv rachete teleghidate la distanțe de până la 310 kilometri. Lansatoarele multiple de rachete HIMARS au făcut furori în războiul din Ucraina, fiind poate cea mai eficientă armă cu care NATO a dotat trupele ucrainene, cu care acestea din urmă au provocat mari distrugeri inamicului. România a comandat 54 de sisteme HIMARS, dintre care au fost livrate până acum 18.

 

Citește și Sute de copii s-au dat în tiroliana Forțelor Terestre