Centrală fotovoltaică dată în funcţiune în comuna Măgurele

Redactia -

Centrală fotovoltaică dată în funcţiune în comuna Măgurele

Marţi, 15 octombrie 2013, în Comuna Măgurele preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, prefectul de Prahova, Marius Sersea şi Excelenţa Sa Michael Sternberg – ambasadorul Regatului Danemarcei în România au inaugurat o Centrala Fotovoltaică cu o putere instalată de 3,4 MW.

Proiecul, dezvoltat de o firmă daneză, acoperă consumul mediu a 2200 de familii a câte 4 membri fiecare. Au fost amplasate 13800 de module fotovoltaice a câte 245 W fiecare, acestea fiind fixate pe o structură metalică concepută special pentru instalaţiile fotovoltaice. Învestiţia în valoare de 5 milioane de euro mai cuprinde 200 de invertoare de 15 Kw fiecare.

„Comuna Măgurele a reuşit, în acest an, nişte performanţe deosebite, printre care să pună în fucţiune o investiţie de aproape 5 milioane de euro. Modelul de dezvoltare de la Măgurele vrem să îl lansăm, în continuare, în toată zona. Tot astăzi, la Bălţeşti, se pun în funcţiune 5 MW fotovoltaici… Astfel, comuna Măgurele intră în linie dreaptă ca dezvoltare economică şi va fi una dintre localităţile care se autosusţin din punct de vedere economic”, a declarat președintele Mircea Cosma. Totodată, Mircea Cosma a subliniat faptul că, de la începutul anului până acum au fost puşi în funcțiune 170 MW obținuți din centrale fotovoltaice, urmând ca până la sfârșitul anului să mai fie date în folosință centrale pentru alți 45 MW. Aceștia adăugați la cei 135 MW produși prin microhidrocentrale vor aduce Prahova pe primul loc în țară la capitolul energii regenerabile.

La eveniment au mai participat Vasilică Diaconu – primarul Comunei Măgurele, Dragoş Gunia – deputat, Rareş Enescu – consilier judeţean, membri ai Ambasadei Regatului Danemarcei la Bucureşti şi primari din comunele învecinate.

Magurele1Magurele2