Centru cultural orăşenensc şi iluminat public modern, la Băicoi, din fonduri europene

Daniel Dimache -

Centru cultural orăşenensc şi iluminat public modern, la Băicoi, din fonduri europene

Modernizarea iluminatului public şi realizarea unui centru cultural sunt două noi proiecte pentru accesarea de fonduri europene pentru oraşul Băicoi, a informat primarul Marius Constantin.
Pentru cei 140 de kilometri de străzi din Băicoi, actualmente iluminatul public acoperă numai 35-40% din total. Conform proiectului, urmează extinderea iluminatului public până la 75-80% din oraş şi înlocuirea actualelor corpuri de iluminat cu unele moderne, economice, cu durată mare de funcţionare. De asemenea, va fi implementat pe iluminatul public un sistem de telegestiune care semnalează în timp real probleme care apar, inclusiv arderea unei singure lămpi, facilitând intervenţia rapidă.
Al doilea proiect vizează construirea unui centru cultural al oraşului, în zona fostului spital de hepatită. Centrul cultural va găzdui ateliere teatru, ateliere de pictură, un club al pensionarilor, ONG-uri de profil, o sală de cinema etc. Proiectul mai are o componentă de dezvoltare a polului din centrului cultural, urmând să se efectueze asflatări în zonă, tot din fonduri europene.

Imagine generică