Centrul de Copii și Juniori al FC Petrolul se primenește. Selecții la baza de lângă bazinul Vega

Dragos Trestioreanu -

Centrul de Copii și Juniori al FC Petrolul se primenește. Selecții la baza de lângă bazinul Vega

Deoarece, atunci când un alt proiect care părea că va continua numele de Petrolul a eșuat, fiind înlocuit de unul cu suflet, cel al fostelor glorii ale clubului găzarilor, ACS Petrolul ’52 s-a trezit cu foștii juniori ai defunctei SC FC Petrolul luați – mă rog, nu chiar cu toți – de către nou-apăruta Petrosport, a trebuit să se lucreze serios la selecția grupelor de de profil. Nu a mai rupt, evident, gura târgului, ca pe vremea când era clubul fanion al Ploieștiului și al județului Prahova, dar a compensat prin acordarea unei atenții sporite propriei pepiniere. Tocmai în acest trend se înscrie și o „acţiune de selecţie pentru jucători născuţi în anii 2001, 2002 şi 2003, în vederea completării grupelor de Juniori A şi Juniori B”, așa cum s-a postat pe www.fcpetrolul.ro. O selecție pe care ACS Petrolul ’52 a stabilit că se va desfășura sâmbătă, 19 mai 2018, de la ora 10.00, la stadionul „Vega” din Ploieşti (Strada Vega 8B, Ploiești 100156)”.

După cum se observă, nu se mai întâmplă precum altădată, atunci când se anunțau selecții de copii care nu mai bătuseră mingea decât între blocuri, căci nici pe bitumul de la școli nu prea mai sunt lăsați s-o facă, ci se caută juniori mai mari de vârstă! Acum, deci, FC Petrolul se preocupă de fortificarea echipelor juvenile de la vârf, cele de juniori A și B (vezi mai sus). Anunțul de pe site sună așa:

„Fiecare participant la această acţiune de selecţie va trebui să prezinte următoarele documente obligatorii:

– acord din partea clubului la care este legitimat;
 – adeverinţă medicală <>.

De asemenea, participanţii vor avea asupra lor echipament sportiv adecvat şi încălţăminte pentru teren iarbă.

Eventuale detalii suplimentare pot fi obţinute la nr. telefon 0733.201.291 (Marius Manolache)”.

Apropo de Marius Manolache, reamintesc că a condus de pe bancă, destul de recent, echipa de juniori „U 15” a Petrolului, la turneul internațional „Mondial de la Saint-Pierre de Nantes”, din Franța, la care „lupișorii” au ocupat, finalmente, locul 13 din 24 de participante, după două victorii, două remize și trei înfrângeri. Ei au ajuns acolo în urma unei inițiative a suporterilor „galben-albaștrilor” și cu sprijinul partenerului-finanțator – Veolia România. La ediția a 41-a a acestei competiții, puștii ploieșteni au fost însoțiți la fața locului și de vicepreședintele ACS Petrolul ’52, Octavian Grigore.

În altă ordine de idei, grupa 2011 a Centrului de Copii și Juniori al ACS Petrolul ’52, cea mai mică din club, s-a impus la „Kiru Sport Cup 2018”. Mai precis, la o întrecere desfășurată sub patronatul fostului fotbalist important al Petrolului, dar nu numai, ex-internaționalul Daniel Chiriță, cel care le-a făcut onoarea copiilor antrenați de Cristian Iordache de a se fotografia cu ei la finele competiției, pe care au încheiat-o cu următorul bilanț: 3-0 cu Flacăra Moreni, 2-0 cu Şcoala de Fotbal „Daniel Chiriţă” 1, 2-1 cu CSM Ploieşti şi 3-2 cu Şcoala de Fotbal „Daniel Chiriţă” 2. Golgheterul turneului a fost micuțul petrolist Gabriel Bunea.

Foto: www.fcpetrolul.ro