Cepulis a adus a doua victorie a Asesoftului în play-off, cu opt zecimi de secundă înainte de final!

Redactia -

Cepulis a adus a doua victorie a Asesoftului în play-off, cu opt zecimi de secundă înainte de final!

Primele două meciuri ale echipei de baschet masculin CSU Asesoft Ploieşti în sferturile play-off-ului Diviziei A, disputate la sala de sport de la Brazi, contra bihorenilor de la CSM Oradea, au avut desfăşurări diametral opuse. Astfel, dacă la cel dintâi, fosta campioană a făcut un galop de sănătate până în ultimul sfert, conducând şi la 20 de puncte, dar relaxându-se apoi în perspectiva duelului de după 22 de ore, în al doilea – victoria a venit abia cu 8 zecimi de secundă înaintea finalului. Ca urmare a unui coş de 3 puncte al lituanianului Arvydas Cepulis (foto; www.prosport.ro), s-a răsturnat scorul de pe tabela de marcaj şi Asesoftul va merge la Oradea, pentru a treia confruntarea cu trupa antrenată de Cristian Achim, la adăpostul unui 2-0, la general, mai având nevoie de un singur succes pentru a accede în semifinale. Ploieştenii au câştigat mai întâi cu scorul de 71-63 (20-15; 16-12; 25-15; 10-21), iar apoi cu 64-62 (16-20; 18-20; 12-13; 18-9). Adversarii au avut un ecart de 10 puncte în ultimul sfert, dar parcă s-au speriat de eventualitatea producerii unei mari surprize şi au făcut greşeli în lanţ, permiţându-le mai valoroşilor lor oponenţi să gestioneze cu bine finalul acestui act şi să-l decidă în ceasul al 12-lea. O contribuţie deosebită la victoria din a doua partidă au avut cei 800 de fani ai echipei CSU Asesoft, care şi-au condus în picioare, prin aplauze şi încurajări, favoriţii, cărora le-a trecut glonţul pe la ureche. Dacă ar fi pierdut, băieţii lui Vladimir Arnautovic ar fi jucat într-o tensiune de nedescris, în deplasare, meciul care putea decide calificarea în favoarea outsiderilor de la CSM Oradea. Aşa, Cătălin Burlacu şi coechipierii săi vor aborda mai liniştiţi a treia partidă, pe care – dacă o vor câştiga – vor pune capăt acestui sfert de finală.

În cele două întâlniri, Arnautovic şi Achim au mizat pe următorii jucători: Szijarto Levente (7 puncte; 1×3, în meciul I, şi 2 – în meciul II), Angel Santana (5; 1×3, în meciul I), Cătălin Burlacu (5/12; 2×3), Drasko Albijanic (5/2), Vladimir Tica (16/14), Andrei Căpuşan (2, în meciul I), Arvydas Cepulis (6; 2×3/9; 2×3), Darius Hargrove (15; 1×3/15), Aleksandar Vlahovic (10; 2×3/10; 2×3), respectiv Andrei Pascu (meciul I), Silviu Lupuşavei (9; 1×3, în meciul I), Nemanja Maric (5/11; 2×3), Radu Rareş Paşca (3/5; 1×3), Milos Pesic (8/10), Sasha Topcov (2/14), Gediminas Navickas (9; 1×3/8)Lazar Laszlo (1/8), Bogdan Ţibârnă (15, în meciul I), Milos Markovic (11/6).

După a doua confruntare, Dado Arnautovic a declarat pentru www.dabaschet.net: „Am evoluat slab, fără consistenţă în atac şi, în multe momente, depăşiţi uşor în apărare. Ne-am trezit în actul decisiv, atunci când am reuşit să recuperăm diferenţa de pe tabelă şi am întors rezultatul. Este bine când totul se termină cu bine. Avem 2-0 şi mergem la Oradea pentru a ne califica măcar după meciul al patrulea. Cepulis nu este la prima reuşită de acest gen. Mă bucur că acest coş decisiv i-a aparţinut lui, fiindcă îl va ajuta foarte mult din punct de vedere mental”. La rândul său, autorul ultimelor 3 puncte, decisive, din meciul al doilea a spus pentru acelaşi site: „Este o victorie muncită, obţinută însă în condiţii speciale. Am marcat coşul victoriei, dar reuşita i se datorează în mare măsură lui Levi Szijarto, care a reuşit să-mi paseze dintre doi adversari. În astfel de momente, nu poţi sta mult pe gânduri. Arunci şi aştepţi să vezi ce se va întâmpla. Mai avem de câştigat un joc pentru a obţine calificarea în semifinale şi sunt sigur că vom reuşi”. Remarcabilă modestia acestui inegalabil „shooter”!

În celelalte partide din sferturile de finală ale play-off-ului, care se joacă după sistemul „3 din 5”, s-au înregistrat următoarele rezultate: CS Gaz Metan Mediaş – CS Energia Rovinari 84-69 (I) şi 86-71 (II); BC Timişoara – CSM Bucureşti 89-97 (I) şi 75-56 (II); „U”-Mobitelco Cluj-Napoca – BC Mureş Târgu Mureş 74-72 (I) şi 76-58 (II). După cum se observă, a fost doar o singură surpriză, echipa lui Virgil Căruţaşu, CSM Bucureşti – care nu poate însă profita de serviciile fostului căpitan al Asesoftului, nerefăcut încă după o accidentare la umăr -, are şanse de a o elimina pe ocupanta locului secund de la finele sezonului regulat, dacă se va impune în al treilea şi al patrulea meci din „Arena de Baschet”, de miercuri şi joi, 18 aprilie 2012, respectiv 19 aprilie, date la care se vor desfăşura şi celelalte dispute din această fază a întrecerilor. CSU Asesoft va combate, în sala Antonio Alexe, din Oradea, miercuri, începând de la ora 18.00.