Ceva emoții în Cupa României, pentru CS Blejoi. Măgura Trestioara putea împinge meciul în prelungiri!

Dragos Trestioreanu -

Ceva emoții în Cupa României, pentru CS Blejoi. Măgura Trestioara putea împinge meciul în prelungiri!

După ce vremea bună de la mijlocul săptănânii făcuse din gazonul arenei din Blejoi unul numai bun pentru un meci de fotbal, așa cum era de așteptat, conform previziunilor meteo, ploaia urmată de ninsoare (foto sus, în text), chiar, de sâmbătă, 25 februarie 2017, l-a transformat aproape într-o orezărie! A fost una dintre explicațiile plauzibile pentru scorul la limită, 1-0 (1-0), în urma căruia vicecampioana de toamnă a Ligii A Prahova, CS Blejoi, a reușit să acceadă în sferturile de finală ale fazei județene a ediției 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana, în dauna merituoasei formații din Superliga B, AS Măgura Trestioara. Deși se anticipa ca gazdele să fie la cârma jocului, să construiască mai mult, starea terenului a fost principalul impediment în privința dovedirii superiorității valorice a trupei lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru. Deoarece bălțile și noroiul au făcut imposibil jocul de pase, a fost cât se poate de clar că doar o fază fixă putea aduce golul, unul atât de necesar în cazul unui meci de calificare.

Ninge la BlejoiSingura reușită a partidei a venit în minutul 23, atunci când fundașul stânga Ștefan Stanca (foto, sub titlu, cu numărul 21) a reluat precis, cu capul, de la 8 metri, centrarea din lovitură de la colțul terenului, de pe stânga, a lui Vlăduț Badea. Tot Stanca a avut prilejul de a asigura desprinderea pe tabelă, însă trasorul său, de la 25 de metri, din debutul reprizei a doua, a „explodat” în transversală. Iar asta într-un moment în care se duelau… 10 contra 10, Marian Stanciu și al doilea golgheter ex-aequo al turului Ligii A, Cristian Vasile, fiind eliminați de către centralul Andrei Moroiță, în urma altercației de dinaintea unui corner. Atunci, Stanciu l-a lovit, cu piciorul, pe Vasile, cel care a reacționat pe loc, îmbrâncindu-l pe căpitanul oaspeților. Ambii au fost expulzați de pe teren, în urma primirii a câte unui cartonaș roșu. fapt care ar putea pune în pericol prezența blejoianului la derbiul din etapa a XVIII-a a campionatului Ligii A, de pe arena Ilie Oană, cu ACS Petrolul ’52. Rămâne însă de văzut câte runde de suspendare va primi din partea Comisiei de Discplină a AJF Prahova. Cel puțin două sunt mai mult ca sigure!

Ambițioși, jucătorii de la Măgura Trestioara au fost aproape de a trimite meciul în prelungiri, atunci când, în urma unui contraatac, Claudiu Ducu (78) a șutat prin fața porții lui Adrian Gheorghe. Ulterior nu s-a mai marcat, astfel încât CS Blejoi se gândește la tragerea la sorți a sferturilor, în care și-ar dori s-o evite pe… Petrolul ’52!

Per ansamblu, duelul dintre Ionuț Filip & Co. și adversarii lor din eșalonul imediat inferior a fost unul echilibrat, primând lupta din teren, în dauna ocaziilor de gol. Dar era normal săs e întâmple așa pe un teren greu, distrus – așa cum am scris și mai sus – de ploaia din primul mitan, respectiv ninosarea „ca-n povești” – din al doilea.

Interesant este că Măgura a fost însoțită la Blejoi de o galerie formată din circa 50 de suporteri… gălăgioși. Închipuiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă meciul s-ar fi disputat, potrivit tragerii la sorți, pe terenul de la Vâlcănești, unul la limitele inferioare ale regulamentului! Una peste alta, calificarea celor de la Trestioara în optimile fazei locale a Cupei României a fost absolut meritorie și de lăudat, mai ales.

Lambru cu TrestioaraDe notat că, după o serie neîntreruptă de goluri începută în etapa a XI-a a campionatului în curs al Ligii A Prahova, golgheterul acesteia, Cosmin Lambru (foto jos, în text, cu numprul 9), nu a mai punctat, acum, într-un meci oficial, primul din acest an. El a acuzat însă o durere la coapsă, încă de la încălzire, asta după ce fusese accidentat la gleznă în ultimul amical din intersezon, cel cu Petrolul Băicoi, în care, la fel, nu marcase. În Cupa României, Lambru a strâns din dinți vreme de mai bine de o oră, fiind înlocuit apoi de către ex-petrolistul Sebastian Petre, nouă achiziție a din pauza de iarnă.

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica (71 – Fl. Badea), V. Iordache, I. Filip (cpt), Șt. Stanca – Rudaru, Enciu – Ruptureanu, Cr. Vasile, Vl. Badea (57 – M. Anghel) – Lambru (67 – S. Petre). Antrenori: Răzvan Vlad (principal), Emil Coșieru (secund).

MĂGURA: Cr. Constantin – Filipescu (62 – Simion), Roșu, Pârvu, Răduță – M. Stanciu (cpt), Ducu – Jercălău (46 – C. Rob), Butoi, I. Petre (46 – Cățel) – G. Rob. Antrenori: Ion Mihai (principal), Constantin Manole (secund).

Au arbitrat: Andrei Moroiță – Cătălin Popovici (ambii din Ploiești) și Doru Petre (Bucov).

Observator AJF: Marian Popa (Ploiești).

Cartonașe galbene: Cățel (56), Șt. Stanca (60), Roșu (85).

Cartonașe roșii: M. Stanciu (34), Cr. Vasile (34).

Foto: Paul MÂINEA