Ceva mai puţine cazuri Covid în Prahova, în ultima zi

Daniel Dimache -

Ceva mai puţine cazuri Covid în Prahova, în ultima zi

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3293 de persoane, dintre care 798 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 49 de noi cazuri Covid în Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, este de 122

 

În data de 17 august a fost identificat un nou focar la un agent economic local. Șapte personae dintre 62 testate au fost confirmate cu noul coronavirus. Conducerea unității și DSP Prahova au dispus izolarea persoanelor cu test pozitiv, carantinarea contacților direcți și dezinfectarea spațiului de lucru.

 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 17 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este de 328, dintre care 303 sunt ocupate. 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis 570 de decizii de izolare și 2770 de carantină.

 

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 17483 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

 

Au fost effectuate verificări la 1545 de personae dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 661 de persoane,522 de auto au fost oprite în traffic în vederea controalelor specific contextului și 110 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 85 de sancțiuni (patru în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 81 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităților, conform Legii 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 5100 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

18 august 2020