CFR Cluj și Petrolul nu mai sunt în grațiile… prime-time-ului TV. Insolvența-i de vină!

Redactia -

CFR Cluj și Petrolul nu mai sunt în grațiile… prime-time-ului TV. Insolvența-i de vină!

Potrivit programului inițial dat publicității de Liga Profesionistă de Fotbal, după ce a discutat cu televiziunile ce dețin drepturile exclusive de transmisie a meciurilor din campionatul Ligii I, cel din etapa a XXIII-a, dintre CFR Cluj și Petrolul Ploiești, ar fi trebuit să aibă loc luni, 23 martie 2015, de la ora 20.30, pe arena din cartierul Gruia. Recent, LPF a revenit asupra acestei decizii și a devansat partida cu mai bine de 24 de ore, fostele campioane și deținătoare ale trofeului Cupei României fiind obligate să se confrunte duminică, 22 martie, de la 18.00. Intrate în in solvență în această ediție a întrecerilor din primul eșalon, CFR și Petrolul se vede că nu mai prezintă același interes pentru posturile TV, scoțându-le tot mai mult din prime-time. Asta după ce, indiferent de zi, jocurile lor erau programate numai ultimele.

Dacă, în iarnă, ardelenii și-au pierdut cei mai buni fotbaliști, în număr mare chiar, nici ploieștenii nu au stat prea altfel. Însă, efectivul „lupilor” nu s-a diluat, totuși, în măsura celui al gazdelor lor de pe 22 martie. Cu antrenori noi pe banca tehnica, reveniți la timona formațiilor după intervale diferite de timp – ambii fiind la cel de-al doilea mandat al lor la CFR și Petrolul -, Eugen Trică și, respectiv, Mircea Rednic au acum alte aspirații. Cel dintâi este cel care a pierdut cu Ricardo Cadu & Co. finala Cupei României-Timișoreana, în fața găzarilor, pe 1 iunie 2013.

Însă, urmând a se desfășura chiar și la o oră cu care, în ultimele două ediții cel puțin, nu prea erau obișnuite, combatantele – așa ne-au obișnuit până acum – vor oferi cu siguranță un duel spectaculos, vedete străine încă mai existând în cele două loturi: Camora, Muniru, Chanturia, Tade, pe de o parte, Pecanha, Geraldo, de Lucas, Teixeira, Tamuz și, mai recent, Tchite, pe de alta. Deci, iată destule motive pentru a ne aștepta la încă un meci foarte bun între „feroviari” și „petroliști”. Mai ales că, după cel cu… cântec, din  tur (foto; www.sportnews.ro), ambiția viitorilor oaspeți de pe arena din „Gruia” pentru o revanșă a crescut exponenția de-tunci încoace. Dar, până în ziua confruntării, viitoarele adversare mai au de bifat încă două meciuri, clujenii – cu Viitorul Constanța și la Gaz Metan Mediaș, iar Petrolul, la Rapid București și cu CS Universitatea Craiova. Rămâne de văzut de pe ce locuri se vor angaja în luptă CFR și Petrolul, în ultima decadă a acestei luni, cel ocupat de Ciprian Deac și compania, în prezent, fiind extrem de apăsător, după penalizarea cu 24 de puncte, care a coincis cu o cădere de pe poziția secundă tocmai pe ultima a ierarhiei Ligii I.