Chedra-Tax – MFC, atracția etapei a VIII-a din primul eșalon al LMF-ului. Tibi Nițescu, de-acum la MFC

Dragos Trestioreanu -

Chedra-Tax – MFC, atracția etapei a VIII-a din primul eșalon al LMF-ului. Tibi Nițescu, de-acum la MFC

Astăzi, la baza Kiru Sport, aparținându-i fostului internațional Daniel Chiriță, întors de ceva vreme de la filmările emisiunii Ultimul Trib, desfășurate în Madagascar, se va desfășura un meci atractiv din cadrul etapei a VIII-a întrecerilor primului eșalon din Liga de Minifotbal Prahova, între campioana en-titre, Chedra-Tax Doelpan, și câștigătoarea fazei locale a ultimei ediții a Cupei României, MFC Ploiești. Partida va debuta de la ora 20.40 și, chiar dacă vremea a devenit mai rece, cu siguranță că tribuna unuia dintre terenurile de minifotbal de la „Kiru Sport” va fi plină ochi, alți apropiați ai acestui campionat urmând să ia loc de jur-împrejurul spațiului de joc.

În etapa trecută, cea de-a VII-a, Chedra-Tax Doelpan nu a jucat, meciul său cu echipa clasată pe poziția a XI-a, Troia MFC, fiind amânat, pe când MFC Ploiești a pierdut în fața concitadinei Ader, de care trecuse, sezonul trecut, în drum spre finala, adjudecată, a fazei locale a Cupei României. Înaintea rundei de astăzi, Chedra-Tax este a doua în ierarhia Ligii A de la LMF, având 18 puncte și un meci mai puțin bifat decât liderul provizoriu, Team Alimtex, care are același număr de puncte. MFC este plasată cu trei locuri mai jos și are cu 4 puncte mai puțin decât adversara, disputând 7 meciuri, până acum, nu șase. Situație în care, pentru a redeveni, singură, șefă de pluton, Chedra-Tax Doelpan are nevoie de victorie, vizată însă și de oponentă, aceasta pentru a nu pierde contactul cu zona de luptă pentru titlul local.

Componența celor două grupări care se vor duela în această seară oferă certitudinea unui spectacol fotbalistic de calitate, pe teren redus, valoarea jucătorilor cu nume la nivelul eșalonului de elită din cadrul AJF Prahova, dar nu numai, precum căpitanul Vanghele, denumit „Omul Penalty”, după ce a parat mai multe lovituri de departajare în Cupa României, Crăciun, Stănescu, Șerban, Badea, Alecsandru, care va debuta oficial la MFC, Iancu, Arnăutu, Năstase, Stan, Ghica, Rudaru, antrenați de Gabriel Georgescu, respectiv portarii Pandelescu și Panaite și jucătorii de câmp Butufei, Pripu, Rusu, Neacșu, Mihăiță, Ciobanu, Herea, Matei, Trandafir, Condrea, pregătiți de Dragoș Chelba, fiind bine cunoscută. Interesant este că portarul Mihai Șerban a venit la MFC Ploiești de la… Chedra-Tax Doelpan, acolo unde apăra la schimb cu Bogdan Dinu, alias Sponsoru, în prezent la muncă în Anglia, dar jucând minifotbal și pe acolo!

Pentru MFC, insuccesul precedent a venit neașteptat, fiindcă a condus cu 2-0, după primele patru minute de joc, însă a cedat finalmente cu 6-3. Vanghele & Co. speră să demonstreze în seara asta că a fost vorba numai despre un accident care a condus la primul eșec, în rest bifându-se 4 succese și 2 remize. Oponenta din etapa a VIII-a este singura combatantă care a obținut numai victorii până acum, șase, care pot deveni șapte, Chedra-Tax fiind favorită a restanței cu Troia MFC! 

Antrenorul uneia dintre combatante și un component al grupării acestuia au prefațat o confruntare cu veleități de derbi:  „Ne așteaptă un meci greu, cu una dintre cele mai bune echipe ale campionatului local. Mizez pe forța grupului pe care l-am făcut la MFC și, totodată, pe calitatea jucătorilor mei, iar la capătul unui meci frumos, sper ca echipa mea să obțină toate cele trei puncte puse în joc” (Gabriel Georgescu)„Vom avea parte de un joc dificil, de o partidă de luptă, una în care trebuie să demonstrăm însă că suntem o echipă puternică. Nu ne gândim decât la victorie, o victorie pe care o putem obține cu ambiție și multă muncă. Am încredere în echipa noastră că poate face un meci mare” (Dănuț Iancu). Trupa lui Gabi Georgescu s-a întărit serios, în sensul că, astăzi, va putea juca și Roberto Alecsandru, cel care, de luna viitoare, va intra în programul normal permis de studiile de la școala de subofițeri de pompieri de la Boldești, oraș în a cărui echipe de fotbal pe teren mare, Petrolistul, evoluează de ceva vreme, tot de la aceeași formație, din Liga A Prahova, venind la MFC Ploiești și Tiberiu Nițescu, fostul talentat mijlocaș junior al Petrolului, din ligile a IV-a și a III-a. Dacă MFC va combate în echipamentul galben-negru bine cunoscut, deja, Chedra-Tax Doelpan se va afișa astă-seară într-unul nou, vișiniu complet, marca Joma.

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro