Cheia orașului Ploiești, oferită Custodelui Coroanei, Prințesa Margareta

Daniel Dimache -

Cheia orașului Ploiești, oferită Custodelui Coroanei, Prințesa Margareta

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a oferit, astăzi, Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, “Cheia Oraşului Ploieşti”, în cadrul ceremoniei de deschidere a „Cupei Reginei” şi „Cupei Regelui” la oină.

     Municipiul Ploiești a găzduit, sâmbătă, 3 iulie 2021, “Cupa Reginei” și “Cupa Regelui” la oină, eveniment sportiv organizat de Federația Română de Oină în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Ploiești, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești. Oina este sport național, aflându-se se sub Înaltul Patronaj al Casei Regale.

Competiția a început la ora 18.00, după ce corul Filarmonicii Paul Constantinescu” din Ploiești, sub bagheta dirijorului Eduard Dinu, a intonat Imnul de Stat al României și Imnul Regal.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a dat lovitura de începere a finalei Cupei Reginei”, iar Alteţa Sa Regală, Principele Radu, a dat lovitura de începere a Cupei Regelui”.

La finalul celor două meciuri de oină, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a decernat premiul Take Ionescu”, iar viceprimarul Municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, a acordat premiul Ion Luca Caragiale”.