Chemat la rezilierea contractului, Prunescu a refuzat. Tamuz, Isvoranu, Ene și Ciocâlteu au acceptat despărțirea. Cine urmează la rând?

Dragos Trestioreanu -

Chemat la rezilierea contractului, Prunescu a refuzat. Tamuz, Isvoranu, Ene și Ciocâlteu au acceptat despărțirea. Cine urmează la rând?

Un pasaj din textul postat ieri pe www.fcpetrolul.ro  – „din lotul cu care <<lupii>> au încheiat anul 2018 nu mai fac parte portarul Daniel Isvoranu şi jucătorii de câmp Cristian Danci, Antonio Cruceru, Alexandru Ciocâlteu, Jean Prunescu, Toto Tamuz şi Mihai Ene” – a creat o anumită confuzie în rândul unor suporteri ai Petrolului, în sensul că s-ar fi înțeles că, de fapt, toți fotbaliștii nominalizați mai sus, adică, în afara lui Danci și Cruceru, despre care se știa de luna trecută, și-ar fi reziliat contractele. Mai exact că și Isvoranu, Tamuz, Ene, Ciocâlteu și Prunescu ar fi făcut-o. Fapt pentru care au curs întrebările pe un grup de pe o bine cunoscută rețea de socializare, Petrolul non Stop, unul care cuprinde peste 3.500 de membri, totodată mari suporteri ai „lupilor”. A intervenit și Jean Prunescu acolo, care a anunțat că el face parte din lotul găzarilor, ci nu s-a despărțit de echipa „galben-albaștrilor”!

În realitate, chemat la discuții privind rezilierea unui angajament aflat în desfășurare încă doi ani și jumătate, se spune că Jean a refuzat să-și dea acordul. Astfel încât, are în față două alternative: fie merge împrumut la o altă echipă, fie se întoarce la… juniorii A ai lui Gheorghe Liliac, alături de care s-a mai pregătit din vară și până în toamnă, timp de trei luni, până ce fostul antrenor principal Leo Grozavu l-a rechemat la prima echipă. Reamintesc că acel moment a generat o poveste întreagă, în sensul că s-a spus că ar fi fost vorba despre o „vendetta” a celui care se simțea „lucrat” de șeful executiv al său, servindu-i acestuia „la schimb”… aducerea jucătorului alături de seniori! Asta după ce fusese trimis la juniori tocmai de boss! Boss care a declarat, tot atunci, că se bucură de revenirea lui Jean la prima echipă și abia așteaptă să-l vadă titular! Numai că, Grozavu a fost dat afară curând, iar înlocuitorul lui, Octavian Grigore, care-l folosise titular non-stop în ligile a patra și a treia pe Prunescu, nu l-a mai așezat nici măcar pe bancă, până la finele etapei a XXI-a, ultima a anului trecut! Iar acum, Leo Grozavu nemaifiind în club, președintele i-a putut cere, din nou, rezilierea fundașului central cel mai vechi din efectiv, așa cum o făcuse și în vară, de altfel nefiind acesta nici un secret acesta!  

La o mai atentă citire, formularea este că toți cei mai sus amintiți nu mai fac parte din lot, iar prin deducție, referirea se face la lotul care a apărut pe teren în după-amiaza zilei de 8 ianuarie, nu și la cei care se și despărțiseră deja de FC Petrolul Ploiești sau li se cerea s-o facă. Într-adevăr, Dan Isvoranu fusese de acord să plece la o altă echipă, posibil Metaloglobus București sau altundeva, astăzi tânărul portar „U 21” venind la Ploiești pentru a-și lua actele care-l separă definitiv de Petrolul, Alexandru Ciocâlteu a semnat și el rezilierea, tot azi, după orele prânzului, Danci și Cruceru o făcuseră, reamintesc, în decembrie, iar Tamuz și Ene – zilele acestea. Toate fără să se facă vreun tam-tam! Dacă vor mai urma și alte rezilieri, rămâne de văzut. Deși se aude că se va mai întâmpla la fel, dacă vor mai apărea și alți jucători noi. Nimic neobișnuit la oricare echipă de fotbal de pe mapamond!

Foto: www.infoploiesticity.ro, www.republikanews.ro și www.prosport.ro