Chestorul Sorin Oprea, demis de la şefia Agenţiei Naţionale Antidrog

Daniel Dimache -

Chestorul Sorin Oprea, demis de la şefia Agenţiei Naţionale Antidrog

Chestorul Sorin Oprea a fost demis de la conducerea Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) de către Ministerul Afacerilor Externe, după presiuni repetate ale Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADPO) din România, o organizaţie non-guvernamentală influentă cu activitate pe domeniu. 

CIADO a solicitat ultimilor doi premieri în funcţie (Dăncilă şi Tudose) demiterea conducerii ANA, din cauza „creşterilor semnificative ale consumului de droguri”, dar şi pentru amânarea adoptării de către Guvern a  Strategiei Naționale Antidrog, cu peste doi ani de zile, din septembrie 2016 în noiembrie 2018, pentru că Agenţia Naţională Antidrog nu ar fi oferit o variantă viabilă, astfel lăsând România vreme de doi ani de zile fără un plan de acţiune împotriva consumului de droguri.

Sorin Oprea a fost demis săptămâna trecută, din funcţia de director ANA pe care o ocupa din anul 2011. În perioada 2009-2011, chestorul Sorin Oprea a fost şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. Acesta este născut la Vălenii de Munte.