Chiar a semnat un contract clubul găzarilor cu un fost „stelist original”? – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 51)

Dragos Trestioreanu -

Chiar a semnat un contract clubul găzarilor cu un fost „stelist original”? – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 51)

Cu puțin înainte de – cum spune limba de lemn – tragerea cortinei peste întrecerile Ligii a II-a de fotbal din România, unui fotbalist în vârstă de 18 ani de la „lanterna roșie” a ierarhiei, Pandurii Lignitul Târgu Jiu, fundaș central de meserie la… penultima defensivă, deocamdată, din acest eșalon, i-a fost reziliat contractul pe 29 noiembrie 2019, anunț făcut pe www.liga2.ro. Tot pentru acest atotcuprinzător site, în ceea ce privește competiția din liga secundă, fotbalistul în cauză a dat un interviu, pe parcursul căruia a precizat că întreruperea angajamentului cu clubul gorjean este, de fapt, un… pas înainte pentru el, în sensul că ar fi semnat, deja, un nou angajament, mai precis cu… FC Petrolul Ploiești, echipa care a terminat anul 2019 pe locul 8 în Liga 2!

Bogdan Vișan, căci despre el era vorba, este un fotbalist la vârsta majoratului, cum scriam mai sus, s-a născut pe data de 5 august 2001 și, potrivit www.transfermarkt.de, apare ca fiind legitimat, prima oară, la CSA Steaua București, echipa care a fost considerată, potrivit instanțelor judecătorești, singura ce poate purta denumirea de „STEAUA”. De la 1 august a.c., junele Vișan s-a transferat, din Liga a IV-a, la cel de-al doilea eșalon național, la – reamintesc – Pandurii Lignitul Târgu Jiu. A bifat la această grupare 12 meciuri (cu un total de 951 de minute) și o pasă de gol, a încasat un cartonaș roșu și patru „galbene” și are o cotă de 25.000 de euro, pe www.transfermarkt.de. Altfel, a fost și protagonistul negativ al unui meci care l-a determinat pe atunci recent înscăunatul antrenor principal Tiberiu Bălan, care îi luase locul mai vechiului Adrian Bogoi, să plece imediat de la clubul din reședința județului Gorj. Pentru aceeași www.liga2.ro, ex-fotbalistul Sportului Studențesc București declarase că s-ar fi simțit păcălit de un jucător care, până la pauza unei partide oficiale din L2, a greșit la două goluri, pe teren propriu, și ar mai fi primit și un cartonaș roșu! Tibi Bălan nu l-a nominalizat pe cel în cauză, însă, din datele statistice ale întâlnirii respective, acesta părea a fi tocmai juniorul care a declarat mai de curând, pe siteul mai sus-menționat, că a semnat cu FC Petrolul Ploiești!

Cu un feedback mai neplăcut, dar putem pune asta și pe seama invidiei și a concurenței locale, e drept, Vișan a fost dat afară de la Pandurii. Interesant este că, deși el a anunțat public că va fi jucătorul Petrolului, dinspre clubul prezidat executiv de către Marius Stan nu a venit nicio reacție oficială, în acest sens, până în prezent! Mai circulă totuși zvonul că nu ar fi chiar cum spune cel care, probabil, se dorește a fi un concurent al altui „U 20” deja existent în lot, prahoveanul Antoniu Manolache, ci că Bogdan Vișan ar fi forțat cumva nota. Ce se va întâmpla exact, totuși, se va afla pe 8 ianuarie 2020, la reunire, sau poate și mai devreme, dacă vor „transpira” și alte nume noi care să îmbrace, în ultimele 16 jocuri oficiale, echipamentul galben-albastru”. Să mai avem puțintică răbdare, vorba unui ilustru predecesor!

Foto: www.liga2.ro și www.telekomsport.ro