Chiar dacă Palatul de Justiţie nu este terminat/ În 2012, Tribunalul şi Judecătoria sunt obligate să-şi găsească alt sediu

Redactia -

Chiar dacă Palatul de Justiţie nu este terminat/ În 2012, Tribunalul şi Judecătoria sunt obligate să-şi găsească alt sediu

Chiar dacă Palatul de Justiţie la care se lucrează de 17 ani nu este gata, Tribunalul Prahova şi Judecătoria Ploieşti sunt obligate să-şi găsească în curând alt sediu. Motivul este procesul de consolidare care va începe la actualul sediu, proces care se va face cu fonduri obţinute de la Banca Mondială. Deocamdată s-a aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico economici. „Aşteptăm Hotărârea de Guvern, iar de la publicarea acesteia în Monitorul Oficial, Judecătoria şi Tribunalul au la dispoziţie un interval de 4 pană la 6 luni pentru a se muta în alt spaţiu”, ne-a declarat Alina Anton, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova.(foto 2)

alina-anton-purtator-cuvant-tribunal-prahovaReferitor la obiectivul de investiţii Palatul de Justiţie Prahova, pe parcursul anului 2011 au continuat lucrările de execuţie, conform proiectului întocmit în anul 1995, în paralel cu desfăşurarea procedurilor de obţinere a avizului Consiliului Interministerial pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici, în baza studiului de fezabilitate actualizat întocmit de proiectant în anul 2010.

În şedinţa de avizare din 19 decembrie 2011 Consiliul Interministerial a avizat favorabil indicatorii tehnico economici ai obiectivului de investiţii Palatul de Justiţie Prahova, respectiv valoare de investiţie totală de  118.799.280 lei, din care construcţii – montaj  97.182.730 lei,  valoarea   rămasă  de finanţat  fiind de 94.733.320 lei, din care construcţii – montaj 74.083.930 lei. În 2012 se preconizează actualizarea proiectului tehnic în baza studiului de fezabilitate actualizat, urmând a derula o procedură de achiziţie publică, actualizarea proiectului tehnic vizează, în principal, partea de instalaţii, generată de necesitatea adaptării clădirii la specificul activităţii judiciare, la standardele prezente. În paralel, se vor derula lucrările de execuţie, rămase de executat din proiectul iniţial.