Chiar nu mai există diferențe între eșaloanele al II-lea și al III-lea fotbalistice? Petrolul-Academica 2-0!

Dragos Trestioreanu -

Chiar nu mai există diferențe între eșaloanele al II-lea și al III-lea fotbalistice? Petrolul-Academica 2-0!

Sub privirile nelipsiților de la partide, indiferent de felul acestora, membri reprezentativi ai partenerului-finanțator, în frunte cu Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, Marius Chindriș și coechipierii săi de la FC Petrolul Ploiești au câștigat meciul amical cu divizionara secundă Academica Clinceni, scor: 2-0 (1-0), desfășurat pe arena comunală din Strejnic. Una care trezește mereu amintiri frumoase fanilor „lupilor”, ducându-i cu gândul, evident, la campania de promovare, atacată acolo, în Liga 1, în ediția 2010-2011. E drept, a fost vorba atunci de SC FC Petrolul, societate comercială care, în vara lui 2016, a fost declarată în faliment! Dar, tot Petrolul se numea și acea echipă și avea și mărcile la dispoziție. Ca un remember, Petrolul, în mai bine de un sezon și jumătate, a pierdut, în 90 de minute, doar un amical, cel de la Buftea, din iarnă, cu Chindia Târgoviște, scor: 1-2, dar după ce deschisese scorul în fața trupei lui Nicu Croitoru. A mai fost un eșec, oficial, dar consumat numai după după executarea loviturilor de departajare, în actuala ediție a Cupei României, acasă, cu o altă formație de eșalon secund, CS Mioveni. În rest, găzarii au câștigat adesea și au făcut rar remize! Situație în care nu ar trebui să mire chiar așa de mult succesul din partida-test cu Clinceniul – după un 0-0 pe terenul II al Complexului sportiv Nicolae Dobrin, din Pitești, cu FC Argeș, într-un alt amical din iarnă -, ca urmare a reușitelor lui Sergiu Arnăutu (minutul 32; foto sus, în text), golgheterul „galben-albaștrilor” având o primăvară în mare formă, și Nini Popescu (63), micuțul fotbalist de profil ofenisv dovedind o constanță de remarcat. Chiar dacă au survenit în urma unor greșeli individuale ale adversarilor, mijlocașul de bandă dreaptă Florin Achim pasându-i lui… Arnăutu, cel care l-a executat pe portarul Octavian Vâlceanu, din poziție laterală și rezistând atacului unui apărător al ilfovenilor, iar goal-keeper-ul mai sus-amintit a respins un șut al lui Alexandru Ciocâlteu până la „argintul viu” al Petrolului, în statistică va rămâne doar rezultatul final. Adică, 2-0 pentru Petrolul, reamintesc!

Învingătorii au avut tot meciul sub control, au mai irosit și alte oportunități de a marca și de a înregistra astfel un scor mai mare, în fața unei grupări aflate acum pe locul al IV-lea al ierarhiei Ligii a II-a și care a venit în Prahova, cu puține excepții, cu cel mai bun efectiv al său. Dacă, în calitate de divizionară C, chiar și lideră, FC Petrolul a reușit un succes, tot așa se numește și într-un amical, se pot trage două concluzii clare: lotul este foarte bun, își justifică pe deplin prezența pe prima poziție, la zi, a podiumului Seriei a III-a, respectiv că managementul este o reușită, susținerea financiară și logistică a Veoliei fiind perfect pusă în practică de către staff-ul administrativ al SC FC Petrolul. Cel puțin, așa se vede din afară, neavându-se rost deci, pentru acest moment, de vreo contestare în privința drumului ales de ACS Petrolul 52 Ploiești!

FC PETROLUL: Bolboaşă (46 – Avram; 82 – Botezan) – Antoche (57 – Prunescu), Ichim (67 – Frîncu), Ţicu (60 – A. Olaru) – Saim Tudor (70 – R. Catană), M. Chindriş (cpt), Andor, Velisar (82 – M. Bratu) – N. Popescu, S. Arnăutu (60 – Lambru), G. Păun (46 – Ciocâlteu). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

ACADEMICA: O. Vâlceanu – Fl. Achim, Gal, Găină, M. Dobrescu – C. Gheorghe, B. Barbu (cpt), Târşă, Teuţ – Petriş, Ad. Moldovan. Au mai evoluat: V. Mihalcea, Al. Popescu, Blejdea, Gliga, A. Răuţă, M. Şandru (toți fiind jucători de câmp). Staff tehnic: Ilie Poenaru (antrenor principal), Costin Curelea (antrenor secund-jucător).

Au arbitrat: Ionuț Neagu (Poienarii Apostoli, comuna Gorgota) – Sebastian Păduraru (Gura Humorului, județul Suceava) și Bianca Diana Florea (Ploiești).

Cu mai puțin de cinci zile înaintea derbiului de la Alexandria, cu AFCM, care va avea loc vineri, 20 aprilie 2018, ora 17.00, în direct pe Digisport 1, Petrolul are un ecart de patru lungimi, în condițiile în care a bifat 18 meciuri, față de cele 19 ale teleormănenilor, este singura echipă neînvinsă din serie, prelungindu-și invincibilitatea, din momentul în care s-a înscris în Liga A Prahova și continuând cu prezența în Seria a III-a a Ligii a III-a (doar ACS Șirineasa se  mai poate lăuda fără eșec, în actualul sezon de L3), are 43 de goluri marcate, cât Alexandria, dar și unul mai puțin primit, 8 față de 9, față de aceasta, după 16 victorii, cu două mai mult decât principala contracandidată, de care s-a apropiat amenințătoare Voința Turnu Măgurele (43 de puncte), din același județ. De altfel, Chindriș și compania le vor întâlni pe acesta două echipe într-un interval de numai două săptămâni, după derbiul de la Alexandria urmând cel cu fosta Voința Saelele, pe arena Ilie Oană! Iar victoria din repetiția cu Clinceniul, de la care au lipsit, indisponibili din punct de vedere fizic, primul căpitan, Claudiu Tudor, și tinerii Daniel Cîrjan și Tiberiu Nițescu, ne dovedește că Petrolul este pregătită 100% pentru a le tranșa pe ambele, ca să lămurească mai devreme care va fi numele echipei ce va juca din sezonul 2018-2019 în Liga a II-a!

De subliniat că, în ultimele două etape, evoluând pe propriul teren, cu Flacăra Moreni, respectiv în deplasare, contra Concordiei 2 Chiajna, AFCM Alexandria, grupare antrenată de Marius Stoica, a acumulat numai un singur punct!!! După eșecul de acasă, scor: 0-1, a urmat un 1-1, în Ilfov, cu goluri ale localnicului Ovidiu Marin (61), respectiv Eduard Sârbu (63), plus o bară a gazdelor, în minutul 85! Nu mai este deloc un secret, deci, că Florin Radu și compania sunt într-un recul mare de formă, îndepărtându-i de obiectivul promovării. Însă, petroliștii nu trebuie să se culce pe-o ureche, ci trebuie să meargă la Alexandria cu gând de victorie, pentru că au un lot mult mai bun! Iar transmisia live a derbiului de către un post cu acoperire națională obligă cu atât mai mult! Apoi, să vadă toată lumea și cum va fi cu Voința!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)