Chimia a câştigat Memorialul „Viorel Mateianu”, de la Boldeşti

Redactia -

Sâmbătă, 11 august 2012, la Boldeşti, pe arena care-i poartă numele, s-a desfăşurat Memorialul „Viorel Mateianu”, în organizarea Petrolistului Boldeşti şi a comunităţii locale. Au fost invitate, alături de echipa antrenată de către Marian Ilie, alte trei formaţii ce vor combate, de la finele acestei săptămâni, în ediţia 2012-2013 a campionatului Ligii A Prahova: Chimia Brazi, CSO Plopeni şi CS Blejoi. Ca o paranteză, trupa de la Plopeni nu-şi va mai schimba numele în Fotbal Club, proiectul avându-l drept preşedinte pe Daniel Chiriţă, sponsor pe Adrian Nistoroiu şi jucători de la CSO, Petrolul (juniori) şi fosta CS Blejoi Vispeşti murind înainte de a se naşte, din cauza unor datorii uriaşe ale clubului de pe „Gheorghe Şilaev”!

Revenind la Memorialul „Viorel Mateianu”, organizatorii au optat pentru semifinale disputate într-o singură repriză de 45 de minute, urmate de finala mică şi, respectiv cea mare. Învingătoare, în prima fază, au fost Petrolistul Boldeşti – 1-0, în dauna plopenarilor, după golul lui Alexandru Pipoş (36) – şi Chimia Brazi, 1-0, în faţa grupării CS Blejoi, ca urmare a reuşitei, din minutul 12, a lui Sergiu Arnăutu (transformând o lovitură de departajare din ultimul act; foto: Paul Mâinea). Finala mică a fost adjudecată de CSO Plopeni, prin golurile lui Andrei Puiuleţ (29) şi RaduFestivitate_de_premiere_la_Memorialul_Viorel_Mateianu_cu_primarul_Boldestiului_Constantin_Bucuroiu_la_microfon_si_nepotii_celui_omagiat_Dan_si_Viorel_jr_la_tusa_paul_mainea_mica Huza (40 – din penalti), în vreme ce pentru blejoieni a înscris Alexandru Chiriţă (30). În cel mai aşteptat meci al Memorialului „Viorel Mateianu” nu s-a înscris vreun gol, astfel că echipa care şi-a adjudecat trofeul a fost stabilită după executarea loviturilor de departajare, „chimiştii” transformând de patru ori, iar gazdele de la Petrolistul – doar de trei: Sergiu Arnăutu, Alexandru Tudorache, Claudiu Stoica şi Vladimir Butufei, respectiv Răzvan Tăbăcaru, Mihai Ene şi Gabriel Bociu. Primele două partide au fost conduse de către un trio câmpinean, format din centralul Mihai Amorăriţei şi asistenţii Ştefan Călăraşu şi Roxana Bănăseanu, iar ultimele două – de arbitrul Ionuţ Neagu (Poenarii Apostoli-Gorgota) şi tuşierii Louis Oprescu şi Diana Florea (ambii din Ploieşti).

Festivitatea de premiere a fost oficiată de primarul Boldeştiului, Constantin Bucuroiu (la microfon), împreună cu nepoţii lui Viorel Mateianu, Dan şi Viorel jr. (cei doi de la marginea terenului). Interesant este că, în prima etapă din Liga A Prahova, Chimia Brazi va debuta tot la Boldeşti, în faţa Petrolistului, iar CS Blejoi se va deplasa la CS Păuleşti. Asta în vreme ce, cum scriam mai sus, CSO Plopeni are o situaţie încă incertă, ultima variantă fiind că va lua totuşi locul nou-promovatei Gloria Plopu, care nu dispune nici de un teren omologabil la acest nivel şi nici de resurse financiare suficiente.