Chimia Brazi, tot mai de neoprit

Redactia -

Etapa a XI-a a campionatului Seriei a III-a a Ligii a III-a de fotbal a fost aproape una perfectă pentru echipele prahovene. Culmea, tocmai cea care a jucat pe propriul teren, AFC Filipeştii de Pădure, a stricat, astăzi, un bilanţ care putea fi exclusiv pozitiv. Aflată, din nou, într-o situaţie neplăcută din punct de vedere financiar, ceea ce nu ar fi tocmai neobişnuit, deşi în trecutul apropiat nu a mai acuzat astfel de probleme, formaţia de la Filipeştii de Pădure a fost învinsă, acasă, scor: 0-2, de ACS Urban Titu (fosta Elecrosid), golurile oaspeţilor fiind reuşite de Ion Dumitru (minutul 10) şi Marinică Ionică (61).

În rest, trupele din judeţul Prahova au terminat neînvinse runda a XI-a, performeră fiind Chimia Brazi, o formaţie care merge din succes în succes. Manageriată de Lucică Rădulescu şi antrenată de Tavi Grigore (ambii în foto, de la stânga la dreapta), Chimia îşi arată tot mai mult valoarea lotului, demonstrând că debutul slab de campionat a fost doar un simplu accident. Sau, altfel spus, un vis urât, spulberat de ceva vreme. Unicul gol al meciului de la Turnu Măgurele, disputat în compania uneia dintre funtaşele seriei, Dunărea Turris, a fost marcat de  către fostul militar din Irak, Marius Vişan, cel care a punctat decisiv în minutul 62. După cum merge de la un timp încoace, echipa de lângă combinat se poate gândi, din nou, la promovare, mai ales că liderul la zi, CS Buftea, a înregistrat un semieşec pe propriul teren, 1-1, la capătul întâlnirii cu imprevizibila trupă a Conpetului Ploieşti. Băieţii lui Mugur Bolohan au deschis scorul, în minutul 35, prin Andi Ştefan, fiind egalaţi doar în urma dictării unei lovituri de la „11 metri”, transformată de către Andrei Petrescu (60).

O surpriză plăcută a fost şi CSO Plopeni, care a reuşit să câştige în deplasarea de la Mihăileşti, în dauna Argeşului, cu 4-3 (2-0). Rezultatul de pe tabelă a fost, tot timpul, favorabil vizitatorilor, care au fost siguri pe succesul lor, graţie reuşitelor lui Gabriel Marin (7 şi 35), Andrei Puiuleţ (46) şi Mirel Matei (62), cele ale gazdelor purtând semnătura lui Crisrian Iancu (54 şi 55) şi Mihai Pătruţ (82). Mâine, 29 octombrie, de la ora 15.00, se va disputa, la Mizil, partida dintre Prahova 2010 Tomşani şi Sportul Studenţesc II Bucureşti.

După 11 etape, echipele locale cele mai bine clasate sunt Conpet Ploieşti şi Chimia Brazi, care ocupă poziţiile a treia şi a patra, cu 18, respectiv 17 puncte, ambele având câte un joc mai puţin disputat decât şefa de pluton, CS Buftea (24) Şi ocupanta locului secund, ACS Urban Titu (19), are tot nouă meciuri dispuate, faţă de cele 10 ale formaţiei ilfovene. Un salt foarte interesant a făcut CSO Plopeni, care – în urma legării a două succese – este acum pe poziţia a VI-a, cu 15 puncte. În schimb, AFC Filipeştii de Pădure şi Prahova 2010 Tomşani, cea din urmă mai având de disputat, reamintim, partida de mâine cu satelitul Sportului Studenţesc, sunt pe locurile 11 şi 12, cu 8 şi, respectiv, 7 puncte, dar – odată cu jocul de la Mizil – ambele vor avea un număr egale de meciuri, câte 10. În cazul unei victorii în această rundă, Prahova 2010 va face schimb de locuri cu AFC Filipeştii de Pădure, depăşind-o cu 2 puncte, în ierarhie.