Chindia și FC Argeș – viitoarele adversare cu ștaif ale echipei găzarilor în partide amicale de la Buftea

Dragos Trestioreanu -

Chindia și FC Argeș – viitoarele adversare cu ștaif ale echipei găzarilor în partide amicale de la Buftea

Ulterior plecării de la Cheile Grădiștei, pe 2 februarie 2018, delegația Petrolului va rămâne până pe 6 la Ploiești, iar în aceeași zi va urca iar în autocar, atunci pentru o deplasare mai scurtă, adică doar până la Centrul Național de Fotbal al FRF, de la Buftea, acolo unde se va desfășura al doilea cantonament, și, ultimul, din această iarnă. Beneficiind  atât de un teren cu iarbă naturală, cât și de unul sintetic, ultimul fiind de dimensiuni regulamentare, petroliștilor li s-au pregătit acolo doi adversari tari, FC Argeș Pitești (Liga a II-a, locul 7, din 20 de combatante, la terminarea turului ediției în curs), pe 10 februarie, și Chindia Târgoviște (tot L2, poziția a treia de pe podium), patru zile mai târziu. Însă, cel dintâi duel amical din acest cantonament va avea loc a doua zi după sosirea la baza sportivă din județul Ilfov, în compania unei colege de eșalon, dar nu și de serie, Unirea Slobozia (locul 4, în ierarhia finalului de tur din Seria a II-a). În zilele fără meciuri-test, „lupii” vor face antrenamente specifice perioadei, mai precis cu accent deosebit pe omogenizare și pe scheme tehnico-tactice. Pe 16 februarie, lotul ploieștenilor va părăsi Buftea și se va întoarce acasă.

Până la debutul în retur, pe 2 sau 3 martie, pregătirile vor continua la Ploiești și vor fi asezonate cu încă trei jocuri-test, cel dintâi fiind prevăzut a doua zi după revenirea la Ploiești, pe 17 februarie, cu o oponentă încă nestabilită. Apoi, pe 21, se va combate cu omoloaga din Seria a II-a, Progresul Spartac București, colega de eșalon a Unirii Slobozia și, totodată, liderul Seriei a II-a fiindu-le adversară „lupilor” și într-un amical desfășurat vara trecută, la arena Conpet, din Strejnic, și câștigat de găzari cu 2-0, la întoarcerea din cantonamentul de la Brașov. În sfârșit, ultimul test de dinainte de startul returului, cel de pe 24 februarie, va fi cu o combatantă tot din Seria a III-a, FC Aninoasa, trupă învinsă pe „Ilie Oană”, în tur, cu 4-0. La toate aceste trei confuntări nu s-au stabilit încă nici locurile de desfășurare și nici orele de debut.

Pe siteul oficial al clubului se mai notează că, până la data reluăriii pregătirilor, 10 ianuarie, se vor face cunoscute și numele altor nou-veniți, ca și cele ale fotbaliștilor la care se va renunța definitiv sau vor fi direcționați, ca împrumut, la alte grupări. Deci, suporterii mai trebuie să aibă câteva zile răbdare pentru a afla și aceste noutăți.

Foto: www.betstudy.com și www.gazetadambovitei.ro