Chindia Târgovişte – FC Petrolul Ploieşti, vineri, pe Stadionul „Ilie Oană”. Restricţii de trafic şi recomandări pentru spectatori

Redactia -

Chindia Târgovişte – FC Petrolul Ploieşti, vineri, pe Stadionul „Ilie Oană”. Restricţii de trafic şi recomandări pentru spectatori

Vineri, 05.05.2023, începând cu orele 20:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Municipiul Ploieşti, se va disputa partida de fotbal din cadrul Campionatului Super Ligii României, dintre echipele AFC Chindia Târgovişte şi FC Petrolul Ploieşti.

Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a evenimentului sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, va lua măsuri pentru desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă a participanţilor, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine în municipiul Ploieşti.

Traficul rutier va fi restricţionat la nevoie, în zonă adiacentă arenei sportive.

Spectatorii vor avea acces pe stadion începând cu ora 18.30, pe baza biletelor puse la dispoziţie de către clubul organizator, AFC Chindia Târgovişte, care a comunicat că va deschide tot stadionul pentru spectatori.

Accesul în stadion, urmărirea măsurilor de securitate, îndrumarea şi supravegherea persoanelor, în interiorul arenei sportive, potrivit legii, se realizează de către agenţii societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/ 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi desfăşurării jocurilor sportive, partida de fotbal a fost declarată cu grad mediu de risc, fapt pentru care informăm participanţii la eveniment să aibă în vedere că pot fi supuşi unor controale corporale, în scopul împiedicării introducerii în stadion a materialelor sau obiectelor ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Conform prevederilor legale incidente, spectatorilor aflaţi în stare vădită de beţie sau care comit fapte de dezordine înainte sau în timpul desfăşurării jocului sportiv li se poate interzice accesul în incinta arenei sportive, putând fi şi sancţionaţi contravenţional.

Se interzice introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, materialelor pirotehnice interzise de lege ori a altor obiecte ce pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. De asemenea, fumatul în tribune este interzis, fiind permis numai în locurile special amenajate.

Pentru bună desfăşurare a evenimentului sportiv, recomandăm spectatorilor:

– Să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor, pentru a evita aglomerările la punctele de acces;
– Să manifeste răbdare pe timpul verificărilor de securitate şi acces, la intrarea în arena sportivă, precum şi după terminarea partidei, la ieşirea din stadion;
– În arena sportivă să ocupe exclusiv locurile corespunzătoare înscrise pe documentele de acces;
– Părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
– Să respecte indicaţiile agenţilor de securitate ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator şi să nu se implice în incidente sau conflicte care ar putea duce la tulburarea ordinii publice, cu menţiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancţionată cu fermitate de către forţele de ordine.