Cinci momente cheie din istoria sloturilor: de la clasicul slot machine la modernele sloturi online!

Daniel Dimache -

Cinci momente cheie din istoria sloturilor: de la clasicul slot machine la modernele sloturi online!

Sloturile sunt cele mai practicate jocuri de cazinou, atât în mediul online, dar și în cazinourile clasice. În lunga lor istorie de peste 130 de ani, sloturile au trecut prin mai multe momente cheie și au evoluat de la clasicul slot machine la modernele sloturi online.

1891 – momentul de start

Istoria sloturilor a debutat în 1981, la New York. Sittman and Pitt a realizat primul slot machine cu cinci tamburi și 50 de figurine reprezentate de cărțile de joc asemenea jocului de poker. Aparatul a devenit rapid popular în multe baruri datorită mecanismului simplu de joc. Întregul angrenaj era pus în mișcare printr-o simplă tragere de manetă, iar rezultatul era afișat pe linia de mijloc. Se câștiga în conformitate cu mâinile din poker. La acea vreme, aparatul nu avea nicio modalitate de a plăti câștigurile, așa că jucătorii mergeau la bar pentru a-și colecta câștigurile, care erau adesea de natură nemoneară și luau forma unor băuturi gratuite sau trabucuri.

1894 – Liberty Bell

Un alt moment important din evoluția sloturilor a fost acela în care a apărut simbolul clopotului libertății. De fapt momentul a fost marcat prin apariția unor sloturi mai moderne, ce includeau și simbolul vedetă. În anii 1900, Herbert Mills din Chicago a produs un slot machine numit Operator Bell, bazată pe faimosul Liberty Bell. Clopotul Libertății se regăsește și astăzi în multe sloturi moderne, multe dintre acestea putând fi jucate inclusiv pe NetBet.

1964 – Money Honey

În 1964, The Bally Manufacturing Co. A introdus primul slot complet electromecanic sub numele de Money Honey. Slotul a păstrat mecanismul de acționare a angrenajului, cu toate că rolele erau în întregime acționate electric. Astfel, jucătorii erau în cotinuare familiarizați cu jocul.

1986 – Jackpot-ul progresiv

Jackpot-urile progresive au fost introduse pentru prima dată în cazinourile mari din întreaga lume în 1986. Primul slot progresiv a fost Megabucks, dezvoltat de International Game Technology (IGT). Câștigurile au crescut de fiecare dată când un jucător a învârtit rolele, creând un pot câștigător impresionant. Apoi, în 1987, un jucător norocos a făcut istorie câștigând primul jackpot progresiv în valoare de 4.988.842,17 USD.

Sloturile online

Începând cu 1996, industria de gambling trece la un alt nivel odată cu apariția cazinourilor online , marcând și o nouă etapă în istoria sloturilor. Inițial, a fost întâmpinat cu multă opoziție și scepticism atât din partea autorităților de reglementare, cât și a jucătorilor de noroc, autoritățile fiind îngrijorate că ar încuraja alte activități ilegale pe piața neagră, cum ar fi spălarea banilor. Jucătorii erau sceptici la experiența de joc în mediul digital, în comparație cu ceea ce trăiau în cazinourile stradale.

În prezent, cazinourile online și sloturile digitale pot fi accesate oricând, de oriunde, doar printr-o simplă atingere de ecran. Datorită dezvoltării cazinourilor online, jucătorii pot acum accesa jocul preferat, deși dezvoltatorii au adus și sloturile clasice în mediile moderne. Însă, odată cu evoluția tehnologică, marii producători de păcănele au realizat noi titluri ce au la bază diferite teme și matrici.

Motorul Megaways este cel mai cunoscut în rândul sloturilor moderne de pe internet. Fiecare rundă înseamnă un număr variabil de linii de câștig. Poate varia numărul de simboluri afișate, ceea ce poate duce la mii de combinații cu potențial de reușită.

Istoria păcănelelor va continua în conformitate cu noile tehnologii. În fiecare an vom vedea titluri noi, teme noi și, de ce nu, chiar motoare noi de joc. Sunt jocuri polivalente ce pot fi adaptate în funcție de cerințele din piață.