Cinci persoane reţinute într-un dosar de delapidare şi contrabandă cu bijuterii

Redactia -

Cinci persoane reţinute într-un dosar de delapidare şi contrabandă cu bijuterii

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova a declarat că cinci persoane au fost reţinuţi ca rezultat al percheziţiilor desfăşurate într-un caz de delapidare şi contrabandă cu bijuterii, conform unui comunicat dat publicităţii duminică.

În urma probatoriului administrat, cinci persoane, o femeie în vârstă de 63 de ani şi patru bărbaţi cu vârstele de 21, 24, 35 şi 36 de ani, din municipiul Ploieşti, comuna Bărcăneşti şi comuna Plopu au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentate unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Potrivit IPJ Prahova, suspecţii ar fi participat activ la crearea unei lipse în gestiunea unei case de amanet – aproximativ 4 kilograme de aur – prin supraevaluarea împrumuturilor sau însuşirea de cantităţi de metal preţios, sub promisiunea returnării acestora până la împlinirea termenului scadenţei contractelor. În realitate, sumele aferente împrumuturilor sau cantităţile însuşite nu au fost restituite, acestea fiind asociate mai multor contracte de amanet.

De asemenea, în cursul anului 2023, persoanele bănuite ar fi efectuat deplasări pe teritoriul Turciei, de unde au achiziţionat metal preţios (aur) pe care ulterior l-ar fi introdus în ţară prin sustragerea de la controlul vamal şi l-ar fi comercializat preponderent persoanelor juridice prin societăţile pe care le administrează sau persoanelor fizice, pe bază de comenzi.