Cinci studenții UPG, primesc burse de câte 9.600 de lei din partea TenarisSilcotub

Redactia -

Cinci studenții UPG, primesc burse de câte 9.600 de lei din partea TenarisSilcotub

5 studenți ai Universității Petrol-Gaze Ploiești au primit astăzi, la Zalău, burse în valoare de 9.600 de lei fiecare, acordate de TenarisSilcotub, cel mai mare producător român de țevi fără sudură de diametre mici, companie care deține în județul Prahova o fabrică de prăjini de pompare la Câmpina și un centru de servicii la Ploiești.

Alături de alți 35 de tineri de la alte trei universități din România, ei au fost aleși din sute de candidați, pe baza rezultatelor academice și a aptitudinilor personale.

Programul Educațional Roberto Rocca este inițiativa prin care Tenaris susține, la nivel mondial, studiul ingineriei și științelor aplicate. 80 de universități din 11 țări sunt implicate în acest program, care în România beneficiază de finanțare din partea TenarisSilcotub.

Cei 40 de studenți răsplătiți astăzi, la a 8-a ediție a programului în România, provin de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (19 bursieri), Universitatea Politehnică București (8), Universitatea Tehnică Iași (8) și Universitatea Petrol – Gaze Ploiești (5). Ei studiază specializări precum mecanică, inginerie automatică și calculatoare, electronică și telecom, petrol și gaze, știința și ingineria materialelor și inginerie electrică.

„Pentru Tenaris, ingineria reprezintă motorul progresului societății, de aceea colaborăm cu universități tehnice prestigioase din România în care se formează specialiștii de mâine ai industriei. Tinerii talentați precum cei pe care îi sărbătorim astăzi sunt capabili să transforme idei în realitate, sunt cei pe care România se bazează pentru a merge înainte pe calea dezvoltării și a excelenței”, a declarat Michele Della Briotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est.

Beneficiarii sunt aleși din sute de tineri care au aplicat pentru bursă, în urma unei selecții realizate în centrele de evaluare TenarisSilcotub, cu sprijinul universităților partenere. Criteriile includ rezultatele obținute în anii de studiu, dar și abilități precum lucrul în echipă, capacitatea de a inova și recomandările primite din partea universităților. Primirea burselor nu implică nici un fel de obligație a studenților față de companie.

În fiecare an, bursierii sunt recunoscuți în cadrul unui eveniment oficial, în prezența profesorilor lor și a managerilor companiei. Anul acesta, evenimentul a avut loc la Zalău, agenda acestuia incluzând un training pe tema managementului proiectelor și un studiu de caz, alături de personalul TenarisSilcotub, despre cea mai recentă investiție realizată de TenarisSilcotub. Studenții au avut posibilitatea să vadă, în mod direct, cum o idee a devenit realitate: noua linie de filetare a țevilor premium destinate industriei de petrol și gaze, rezultatul unei investiții în valoare de 62 de milioane de dolari, pe care compania a inaugurat-o în noiembrie 2013.

„Bursa Roberto Rocca reprezintă cea mai mare realizare a mea pe plan profesional. M-a ajutat atât financiar, cât și profesional, pentru că am avut ocazia să interacționez cu profesioniști de excepție și un mediu de muncă plăcut. În acest fel am putut să înțeleg o viitoare carieră chiar din timpul studiilor. Le recomand tuturor studenților să încerce să obțină bursa, pentru că e o poartă către viitoarea carieră de inginer și un ajutor financiar foarte bun”, spune Mădălina Lozneanu, studentă a Universității Petrol-Gaze.

Din 2006 și până astăzi, 270 de studenți români au primit burse de studiu, la nivel de licență și masterat. Bursierii pot de asemenea participa la activități practice în cadrul companiei și sunt îndrumați în carieră de mentori din cadrul acesteia.

De asemenea, 11 absolvenţi ai facultăţilor tehnice din Romania au beneficiat de burse de doctorat pentru studii în străinătate. Pentru ediţia 2013-2014 a burselor de doctorat, înscrierile se fac pe site-ul www.robertorocca.org, pentru absolvenții care vor să studieze în domenii specifice, care includ Ştiinţa Materialelor, Inginerie Mecanică şi Petrolieră, la o universitate aleasă de către ei din afara României, timp de doi ani.

Educația este o prioritate pentru TenarisSilcotub, care investește în acest domeniu mai mult de jumătate din fondurile dedicate Dezvoltării Sociale. Tinerii de vârstă școlară beneficiază de educație non-formală prin Liderii Mileniului Trei și de sprijin financiar prin programul Burse de Merit, în timp ce Roberto Rocca este direcționat spre studiile universitare și post-universitare.