Cine a câştigat la Turneul de gimnastică ritmică Spring Cup Ploieşti

Redactia -

Cine a câştigat la Turneul de gimnastică ritmică Spring Cup Ploieşti

În perioada 10 – 12 mai 2013, a avut loc la Ploiesti, in Sala „Leonard Doroftei” a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti, Turneul International de Gimnastica Ritmica „Spring Cup”, eveniment organizat de Primaria Municipiului Ploiesti, Clubul Sportiv Municipal Ploiesti si Federatia Romana de Gimnastica Ritmica.

La competitie s-au inscris 12 tari – numar care il depaseste pe cel de anul trecut, cand au participat noua: Australia, Brazilia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Israel, Japonia, Kayahstan, Republica Moldova, Serbia, Ucraina si Romania.

Si din tara au participat sportive de la 11 cluburi: CSM Arad, LPS Baia-Mare, LPS Bistrita, CSU Brasov, CS Olimpia Bucuresti, CSS1 Constanta, CS RGT Constanta, CSS Resita, LPS „Szasz Adalbert” Târgu-Mures, si CSM Ploiesti.

Peste 100 de gimnaste – de la 6 la peste 16 ani – au încantat spectatorii cu mãiestria mânuirii obiectelor specifice acestui sport olimpic: coarda, cerc, minge, maciuci si panglica.

Dintre acestea, reprezentatele Israelului, Ucrainei dar si ale Romaniei au aratat celor prezenti la Sala „Leonard Doroftei” exercitii de inalta clasa tehnica si artistica, evolutiile lor din concurs confirmand inca o data faptul ca gimnastica ritmica se afla la granita dintre sport si arta.

            Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a trimis in concurs 5 gimnaste, toate medaliate la finalul intrecerilor:

 

Categoria „Children” (2003)

– Denisa Stoian – medalie de aur la panglica, medalie de bronz la cerc si locul IV in concursul All Around (2003 si 2004)

 

Categoria „Children” (2004)

– Miruna Ciocîrlan – medalie de bronz la panglica

– Daria Motângă – medalie de bronz la cerc

 

Categoria „Prejunioare” (2001-2002)

– Cesima Nechifor – medalie de argint la panglica

– Livia Harcan – medalie de bronz la coarda

 

La Junioare, pe cea mai inalta treapta a podiumului a urcat reprezentanta Romaniei, Ana-Luiza Filiorianu cu evolutii de inalta valoare tehnica si tinuta artistica, urmata de reprezentanta Ciprului, Irena Omirou si de cea a Israelului, Diana Rachmetov.

 

La senioare, ca si anul trecut, Cupa Primaverii a fost castigata tot de o reprezentanta a Ucrainei, Tetyana Zahorodnya, multipla campioana la gimnastica ritmica, urmata de Diana Valeanu (Romania) si Alexandrina Ghetoi (Moldova).

 

Din partea Federatiei Internationale de Gimnastica, a supervizat competitia dna. Milena Reljin Tatić – Serbia, arbitru international cu experienta, si directorul tehnic al Federatiei romane, dra. Marinela Jipa. Dna. Irina Deleanu, presedinta Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica si dl. Catalin Manu, secretarul general al Federatiei au fost prezenti la Ploiesti pe tot parcursul evenimentului.

 

Primaria municipiului Ploiesti a oferit castigatoarelor premii in valoare de 11 850 de lei.

 

Avand deja statut de sponsori traditionali ai acestui Turneu international, Timbark Romania a oferit tuturor participantilor sucuri pe tot parcursul competitiei iar Birotech a sponsorizat evenimentul cu 1 000 de lei.

 

            Ne-am bucurat de sprijinul colegilor de la Teatrul „Toma Caragiu”, SGU si RATP Ploiesti, drept pentru care se cuvine sa adresam multumiri publice directorilor acestor institutii, dna. Raluca Nicolescu, dl. Donald Constantin si dl. Cristian Iancovici.

 

Aceasta a cincea editie a Turneului International „Spring Cup” a fost un adevarat succes si din punct de vedere organizatoric, si al rezultatelor obtinute de reprezentantele CSM Ploiesti la aceasta intrecere.