Cine ajunge pe „Ilie Oană” nu mai are scăpare! Goluri multe luate și de ceptureni

Dragos Trestioreanu -

Au devenit, deja, un fel de deja-vu meciurile Petrolului ’52 desfășurate pe arena Ilie Oană, indiferent de adversar, fapt tot mai repetat în retur. Acum a fost rândul echipei CS Ceptura să nu scape fără un sac de goluri, iar dacă scorul final a fost de „doar” 7-0, după un sec 5-0 la pauză, „vinovatul” a fost portarul oaspeților, Virgil Popescu, cel care a salvat în destule faze, chiar și cu prețul unor ușoare accidentări. Deși, repet, tactica găzarilor, impusă de antrenorul principal Octavian Grigore, o știu toate combatantele, niciuna nu reușește s-o și contracareze. Așa s-a întâmplat și în etapa a XXII-a, când cepturenii, e drept, s-au prezentat pe „Ilie Oană” fără frații gemeni Oprea, George-Vivian și Ionuț-Vivian, și tehnicianul-jucător Laurențiu Costache. Au fost prezenți, în schimb, Cristian Dumitrache și Petrică Toader, doi fotbaliști înalți și puternici, care au și fost, alături de Virgil Popescu, cei mai buni ai trupei vizitatoare. Dumitrache – internaționalul din echipa națională a artiștilor – a meritat o mențiune în plus, pentru că a dus tot meciul, ca și unul dintre stoperii Petrolului, Jean Prunescu, cu care s-a ciocnit cap în cap încă din debutul partidei, ambii necesitând, la un moment dat, și schimbarea bandajelor.

1Nimeni nu s-a îndoit totuși că – și chiar cu un efectiv complet – CS Ceptura nu ar fi scăpat fără goluri multe din meciul cu liderul, detașat la 7 puncte după eșecul echipei CS Blejoi, scor: 1-2, pe terenul grupării CSO Teleajenul Vălenii de Munte. De altfel, de data aceasta, petroliștii nu s-au mai întrecut în ratări, la început, ci au înscris încă din secunda 28, prin cel care avea să fie „omul meciului”, Georgian Păun, beneficiarul unei pase perfecte primite de la Roland Stănescu. Tot vârful împins avea să-i ofere un assist și lui Claudiu Tudor, care a marcat pentru 2-0, în minutul 18. După ce și-a făcut treaba ca servant, același Stănescu (29) și-a asumat și rolul de marcator, punctând cu capul – frumoasă detentă! – la cornerul „repetat” al lui Păun, căruia îi ceruse să-i centreze și pe sus!

2De-atunci, a venit rândul lui Dragoș Gheorghe să iasă la rampă, iar asta după ce lovise transversala cu o „foarfecă” pe spate, de la 13 metri! Mijlocașul stânga al „galben-albaștrilor” i-a pus mingea pe tavă – la capătul unei acțiuni colective de toată frumusețea – lui Nini Popescu (36), pentru a treia reușită consecutivă a acestuia, din tot atâtea jocuri. Ulterior, cu 60 de secunde înainte de pauză, a finalizat cu un șut sus în plasă o altă fază mult aplaudată de către asistența neașteptat de redusă, doar 1.427 de suporteri fiind în tribune și peluze, potrivit informației furnizate de către organizatori. Când centralul Mihai Safta – care a trecut cu vederea acordarea unui penalti, la un fault în careul mare asupra lui Roland Stănescu! – a pus capăt primei reprize, fanii erau convinși că galopul de sănătate urma să continue la reluare. Așa a și fost, cu excepția numărului de goluri marcate, doar două!

3Schimbându-l pe Nini Popescu cu Ilie Dumitrescu, tehnicianul găzarilor, Tavi Grigore, a avut inspirația de a fi trimis pe teren pe marcatorul golului cu numărul 6, „extrema de buzunar” deviind, din cădere, la colțul lung, din mijlocul suprafeței de pedeapsă, o centrare foarte bună a lui Dragoș Gheorghe, din minutul 52. În sfârșit, o altă rezervă utilizată, junele Tiberiu Nițescu, intrat în locul lui Claudiu Tudor, a stabilit scorul final, cu 20 de minute înainte de ultimul fluier al lui Safta, după o altă acțiune purtând „marca Păun”. În rest, în afara de rețeta casei, goluri multe marcate de câte un echipier, Petrolul ’52 a mai irosit și alte oportunități de a înscrie, dar și ratările dau… farmec jocului de fotbal. De subliniat că Grigore l-a debutat pe tânărul portar Cătălin Nițache, ca integralist el făcându-și datoria în cele câteva faze în care oaspeții au ajuns la buturile echipei sale. Finalmente, un 7-0 care a făcut ca numărul de goluri marcate ale Petrolului să ajungă la cifra 88, nefiind deloc de mirare dacă, în curând, se va depăși suta.

Hamza la etaj III, sportonlineph.roLa meci, dintr-o lojă, alături de Mircea Dridea, Cristi Vlad, Iuliano Ene și reprezentantul companiei care o va sprijini financiar, în curând, pe ACS Petrolul ’52, Mădălin-Jorj Mihailovici, cel din urmă afișându-se din nou cu fularul galben-albastru, ca un fan adevărat, a asistat și fostul golgheter al defunctei SC FC Petrolul, internaționalul tunisian Hamza Younes. Cel care este, de o lună, tatăl fericit, împreună cu soția lui ploieșteancă, al unei drăgălașe fetițe. Politicos și amabil, Hamza a oferit interviuri și sincroane, nerefuzând nici pe nimeni să se pozeze cu el. El a fost aplaudat de întreaga asistență, căreia i-a mulțumit în picioare, salutând-o și ducând mâna la inimă! Nu ar fi astfel exclus ca, pe final de carieră, Younes să redevină… principal marcator al noului Petrolul!

PETROLUL ’52: Nițache 7 – R. Catană 7.5, Prunescu 7.5, D. Chiriță 7.5 (46 – Alecsandru 7), Velisar 8 – Cl. Tudor 8 (cpt; 58, T. Nițescu 7.5) – N. Popescu 7.5 (46 – I. Dumitrescu 7.5), Ad. Vintilă 7, G. Păun 9, Dr. Gheorghe 8.5 – R. Stănescu 8.5 (67 – Al. Radu 7). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Gheorghe Liliac (secund).

CS CEPTURA: V. Popescu 6 – M. Teodorescu 4.5 (46 – Cârtoaje 5), C. Năstase 4.5, D. Popescu (cpt) 5, Lascu 4.5 – Năftănăilă 5 – R. Radu 5 (82 – Al. Tănase), P. Toader 6.5, A. Neagu 5.5 (58 – Negrea 4.5) – C. Dumitrache 6, Fl. Matei 5.5 (67 – Al. Stroe 5). Antrenor: Virgil Manolache.

Au arbitrat: Mihai Safta 6 (Iordăcheanu) – Eduard Neagu 7 (Poienarii Apostoli) și Gabriel Emil Țene 7 (Alexandria).

Observator AJF: Decu Crângașu (Ploiești).

Cartonașe galbene: M. Teodorescu (10), Năftănăilă (60), R. Radu (76).

În următoarele două etape, Claudiu Tudor și coechipierii săi vor combate în deplasare, mai întâi, duminică, 23 aprilie 2017, ora 11.00, pe terenul echipei Unirea Cocorăștii Colț, ultima clasată din ierarhia la zi a Ligii A Prahova, apoi, la CS Cornu, meci care a fost inversat pentru sărbătorirea, toamna trecută, a 50 de ani de la marea victorie a Petrolului, la Ploiești, în dauna campioanei campioanei mondiale, trupa engleză Liverpool FC. În etapa a XXV-a, se va reveni pe arena Ilie Oană, pentru meciul cu CSO Tricolorul Breaza.

Foto: Cristi STAVRI și www.sportonlineph.ro