Cine are un lot puternic face față cu brio și la trei meciuri în șase zile! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 18)

Dragos Trestioreanu -

Cine are un lot puternic face față cu brio și la trei meciuri în șase zile! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 18)

Miercuri, 30 octombrie 2019, FC Petrolul a obținut, pe „Cluj Arena”, cum se știe, deja, scorul optimilor Cupei României, 7-0, la trei zile distanță de calificarea în sferturi revine la campionat, cu meciul din etapa a XV-a, de acasă, cu ASU Poli Timișoara, iar marți, 5 noiembrie, va bifa, tot pe „Ilie Oană”, restanța din runda cu numărul 5, contra FK Csikszereda Miercurea Ciuc. Un program dur pentru o divizionară secundă, fără a mai vorbi și despre disputa destul de apropiată de la Reșița, împotriva CSM-ului, din etapa viitoare a Ligii a II-a, deplasarea acolo fiind una dintre cele mai lungi din acest tur. Însă, nu-i mai puțin adevărat, Flavius Stoican, principalul responsabil tehnic al „galben-albaștrilor”, are norocul unui lot bogat numeric și – dincolo de rezultatele de până acum – chiar și valoric. Dacă mai există vreun reticent cu privire la această afirmație, haideți să vedem cine a rămas pe bancă la Cluj, nefiind folosit deloc, cine a urcat în tribună, tot acolo, și cine a rămas acasă, aflat pe ultima sută de metri în recuperarea de după accidentări sau din cauza unor decizii tehnice. Toate aceste date sunt foarte importante, fiindcă dau măsura reală a efectivului Petrolului și, implicit, oferă liniștea care ar trebui să domnească în sânul suporterilor, în ceea ce privește succesiunea actuală cu maximă rapiditate a partidelor oficiale ale favoriților.

Când ai un lot de 18, înscris în raportul de joc la duelul cu Sănătatea Grup Servicii Publice Cluj, și lași pe bancă, 90 de minute, un fotbalist cu foarte multe meciuri în primul eșalon, ba și în cupele europene, ca Alexandru Munteanu, un internațional de juniori, ex-căpitan de lot național de profil, precum Ianis Stoica, un portar și un mijlocaș experimentați, precum Cezar Lungu, respectiv Mădălin Mihăescu, iar în teren, din postură de jucători de schimb, îi trimiți și pe Laurențiu Marinescu, și pe Ștefan Blănaru, bine cunoscuți la nivel de prim eșalon, cu precădere ploieșteanul de origine, este cât se poate de limpede ce lot are FC Petrolul! Echipă al cărei tehnician a trimis în tribună, la „Cluj Arena”, un fost internațional al Republicii Moldova, Petru Racu, și un mai proaspăt internațional „U 18”, localnicul Mario Bratu. Aproape, astfel, că nu ar mai trebui adăugați cei rămași acasă, din varii motive, cum am scris mai sus, dar care vor putea fi apți de a evolua sâmbătă și, cel mai sigur, marți: portarul Cristian Apostolachi și jucătorii de câmp Walace da Silva Alves, Cristian Sîrghi, Alexandru Zaharia, Cătălin Ștefănescu, Gabriel Deac și Guy Kassa Gnabouyou. Acestui efectiv îl voi adăuga și pe un alt „U 20”, mijlocașul la închidere Robert-Daniel Enache, cel care a început să fie tot mai utilizat de către Stoican, ultima oară chiar în partida cu Sănătatea, din optimile Cupei României.

Un efectiv format din trei apărători ai buturilor și 24 de jucători de câmp. Să tot alegi formule competitive de echipă cu ASU Poli și cu FK Csikszereda și, apoi, la CSM Reșița, într-un noiembrie foarte încărcat ca număr de confruntări ale lui Marinescu și compania. Cred că nu există vreun dubiu însă că un asemenea lot ar trebui să aibă emoții, acasă, cu două echipe din partea a doua a ierarhiei la zi, ca și cea din deplasare, de altfel. După acel 7-0 de la Cluj, care nu trebuie însă „hiperbolizat” deloc, fanii au pretenția ca petroliștii să dea drumul la victorii, la goluri și, în special, să facă spectacol. Asta fiindcă, în fapt, golurile fac deliciul simpatizanților. Numai astfel vor putea „lupii” să-i readucă la arene pe cei pe care i-au pierdut, deja. Două-trei mii de fani, pe stadionul Ilie Oană, și… cinci la deplasarea de la Cluj dezvăluie un crud adevăr: limita de suportabilitate față de jocul tern s-a dus! Pentru a se reveni, cât de cât, la normal, este nevoie de victorii și show, o repet, în caz contrar și vremea rece de afară urmând a mai „mușca” din numărul actual de fideli susținători ai Petrolului, care obișnuiesc să urmărească live partidele „galben-albaștrilor”!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)