Cine combate acasă cu Alexandria, vine apoi la Ploiești. Acum, în Marțea Mare, învinsa de săptămâna trecută, CS Tunari!

Dragos Trestioreanu -

Cine combate acasă cu Alexandria, vine apoi la Ploiești. Acum, în Marțea Mare, învinsa de săptămâna trecută, CS Tunari!

Nu este niciun secret că petroliștii – fotbaliști, antrenori, conducători și suporteri – le-au ținut pumnii, săptămâna trecută, echipelor ilfovene SC Popești Leordeni și CS Tunari, pentru a nu pierde meciurile cu AFCM Alexandria. Prima a combătut pe arena din cadrul Centrului Național de Fotbal al FRF, de la Buftea, în calitate de oaspete, iar a doua, pe terenul propriu, acolo unde joacă din retur. Însă, nici una, nici alta nu au făcut… vreo „mâncare de pește”, Alexandria impunându-se de fiecare dată în județul Ilfov, ba chiar și la scor cu Popeștiul: 4-0!În schimb, Tunariul s-a ținut mult mai bine, deși a evoluat în 10 jucători încă din minutul 17. Dar și așa, a avut ocazii de a marca, cel puțin în prima repriză, mai multe decât mai bine clasații oaspeți, cei care au reușit să-și adjudece însă cele trei puncte, după un penalti transformat de Floricel, în mitanul secund, pentru un 1-0 final!

În acest context, Petrolul – rămasă tot cu 2 puncte avans, după ce a primit victoria la „masa verde” cu Viitorul Domnești – trebuie să dispute fiecare partidă ca și când de toate ar depinde promovarea în Liga 2! Numai așa, va putea merge, în curând, la Alexandria, pentru derbiul cu AFCM, având și varianta unui rezultat de egalitate, care s-o mențină în postura de lider. Iar apoi, într-un asemenea caz, să aibă grijă să și meargă ceas până la final. Dacă Petrolul nu se va impune în derbi, lupta pentru promovare de la distanță se va duce, oricum, la… baionetă, până în ceasul al 12-lea.

Astăzi, marți, 3 aprilie 2018, CS Tunari vine la Ploiești, așa cum o face fiecare echipă care joacă acasă cu Alexandria, și i s-a… pregătit o nocturnă, meciul urmând a debuta la 19.00, pe arena Ilie Oană, și fiind transmis live de al treilea canal al postului de televiziune Digisport și de www.sportonlineph.ro, pe canalul său de Youtube. Însă, cum afară este frumos, iar dorul de nocturnă – mare, în locul fotoliului de acasă ar fi mult mai bun un… scaun galben sau albastru din tribunele ori peluzele de la „Ilie Oană”! Mai ales că biletele se vor vinde până la ora întâlnirii. Petroliștii, neînvinși în acest campionat, ca și contracandidații lor la promovare, de altfel, merită să fie susținuți de cât mai mulți fani. În acest joc le vor lipsi doi titulari din disputa de la Moreni, cu Flacăra, revenit în primul „11”, după destulă vreme, Claudiu Tudor încă pătimește ulterior contracturii musculare suferite la meciul din județul Dâmbovița, de vinerea trecută, duel pe care nu l-a mai putut onora după doar 15 minute, iar Paul Antoche are prea mult galben. Totuși, nimeni și nimic nu-i poate împiedica pe „lupi” să câștige „dubla” de acasă, din Săptămâna Mare, cu echipe ilfovene, după Tunari urmând Concordia 2 Chiajna, vineri, 6 aprilie, de la ora 16.00. În schimb, s-a refăcut, după o entorsă, juniorul Saim Tudor, cel care are un frumos „duel” pentru titularizare cu Cosmin Lambru, ultimul luând un mic „avans” după cele două reușite frumoase din finalul disputei de la FC Aninoasa!

CS Tunari are în lot și un jucător străin, un mijlocaș la închidere în vârstă de aproape 30 de ani, Taiye Taofic Fatai, fratele mai mic al lui Kehinde Fatai, cel care a făcut furori la Astra, pe când această echipă domicilia cu totul în Ploiești. Ambii fotbaliști – căsătoriți cu românce, primul cu o prahoveancă, al doilea – cu o constănțeacă – au rămas legați definitiv de România, chiar dacă cel numit Kenny evoluează de ani buni la echipe cu nume din Europa! Taofic și-a cunoscut nevasta pe vremea când combătaea în echipamentul marca… ZenSport al Conpetului Ploiești, produs de viitorul socru al său de-atunci, Marius Zencenco, fost arbitru divizionar de fotbal. Nigerianul are o fetiță cu fiica lui Zencenco.

Meciul dintre FC Petrolul Ploiești și CS Tunari – care, în tur, la Buftea, acolo unde jucau ilfovenii partidele de acasă, a fost condus de piteșteanul Cătălin Popa, arbitru din lotul Ligii 1! – a fost încredințat acum unei brigăzi avându-l la centru pe gălățeanul Daniel Burloiu, asistat la cele două linii de concitadianul său Răzvan Bedreagă și de botoșăneanul  Adrian Mihăiță Noroc, ultimul sperându-se să le aducă… noroc „lupilor”! Ca observator de joc a fost delegat Florentin Barbu, domiciliat în aceeași urbe cu cavalerul fluierului și asistentul de la tușa unu, iar cel de arbitraj va sosi din Buzău și se numește Gheorghe Mihalache.

Foto: www.infoploiesticity.ro, www.telegrama.ro, www.ilfovsport.ro și www.liga2.ro