Cine este Sorin Teju, candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul Văleni

Redactia -

Sorin Teju, candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul Vălenii de Munte a publicat, pe proaspăta sa pagină de facebook, o scrisoare adresată alegătorilor. Iată ce spune omul de afaceri local despre cariera şi oferta sa politică:

„Numele meu este Sorin Teju, am 47 de ani şi locuiesc în Vălenii de Munte de când mă ştiu. Sunt un om simplu ca şi dumneavoastră, un om care a învăţat şi a muncit să-şi croiască singur un drum în viaţă.
Sunt fiu de profesori şi am fost educat în spiritul dreptăţii şi al respectului faţă de toţi semenii mei. Despre tatăl meu, Gheorghe Teju, îşi mai amintesc şi astăzi mulţi dintre cei care mă ascultă. A fost profesor de istorie şi toate generaţiile pe care le-a învăţat au înţeles că binele învinge răul, iar faptele ne reprezintă oricine am fi, oriunde ne-am afla. Mi-aş dori să se mândrească acum, căci eu, fiul său, am curajul să preiau o parte din grijile şi dorinţele dumneavoastră, a celor mulţi, şi să le caut rezolvare acolo, sus, în Parlament, dacă voi ajunge după ziua de 9 decembrie. Istoria o putem scrie noi toţi, în fiecare zi, dacă ne dorim să facem schimbări în viaţa noastră, să ne fie mai bine nouă, copiilor sau nepoţilor noştri.
Mama mea, Sofia Teju, a lucrat vreme de 35 de ani tot în învăţământ, la Casa de copii din Văleni, încercând să aducă puţină alinare în sufletele copiilor abandonaţi de proprii lor părinţi. A îndrăgit copiii, iar pe oamenii din jurul său i-a ajutat mereu atât cât a putut. Pe mine m-a învăţat că nu banii te fac bogat, ci faptele bune şi avuţia minţii te pot ridica pe culmi nebănuite, printre oameni cunoscuţi şi iubiţi de popor.
Despre mine, vă pot spune că am urmat gimnaziul la Şcoala nr. 3, la o clasă cu profil sportiv. Am terminat liceul la cea mai bună clasă, de matematică-fizică tot la Văleni, la Liceul Nicolae Iorga, liceu renumit şi atunci, ca şi astăzi. În anul 1988 am absolvit Facultatea de Foraj din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti, secţia subingineri, cursuri serale. În timpul facultăţii am lucrat la Rezervele Statului, întâi ca muncitor necalificat, apoi ca lăcătuş mecanic. Vreme de zece ani am fost angajat la Schela Boldeşti, plecând de la sondor şi ajungând dispecer. Am renunţat la această slujbă ca să mă dedic afacerilor personale. Am muncit mai mult, dar răsplata pentru zilele şi nopţile nedormite din pricina implicării mele directe în firmă, nu a întârziat să apară. Respectând legea mi-am dezvoltat tot mai mult afacerea, iar astăzi sunt mândru de realizările mele. Nu-mi lipseşte nimic, am tot ce-mi trebuie ca să duc o viaţă bună şi liniştită în continuare. Nu răsplata materială m-a făcut să aleg acest drum al politicii, în această campanie. Cred însă cu tărie că, dacă am reuşit pentru mine şi familia mea, pot reuşi şi pentru dumneavoastră, alegătorii mei.
 Vă promit că în tot ce voi face o să vă reprezint numai pe dumneavoastră, o să vă ascult dorinţele, necazurile, bucuriile şi poate că astfel o să vă împlinesc speranţele, visele, idealurile. Îmi doresc din toată inima ca cei doi copii ai mei, Ruxandra şi Rareş, să fie mândri de mine, tatăl lor, că pe lângă zestrea materială ce o vor primi oricum de drept, vor primi şi zestrea spirituală, a unui suflet de om drept, muncitor şi cinstit, care poate privi în ochi, cu demnitate, orice persoană, mai ales pe aceia care în ziua de 9 decembrie vor alege să schimbe în bine viaţa lor.”