Ciolacu: Guvernul este angajat să menţină deschise toate căile de finanţare europene

Redactia -

Ciolacu: Guvernul este angajat să menţină deschise toate căile de finanţare europene

Premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia şi ai Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România. Prin întrevederea de astăzi, prim-ministrul continua dialogul cu mediul de afaceri, care a inclus până acum consultări şi cu reprezentanţii marilor retaileri, ai industriei construcţiilor şi cu cei ai industriei alimentare.

„Guvernul României este angajat să menţină deschise toate căile de finanţare europene, fapt ce implică punerea în aplicare a reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Economia naţională şi cetăţenii români au nevoie de investiţii şi de servicii publice de mai bună calitate”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Reprezentanţii Guvernului au prezentat mediului de afaceri principiile care stau la baza planului de măsuri economice, aflat acum în curs de elaborare la nivelul Executivului. Scopul acestui plan este să permită statului român atât accesarea tuturor fondurilor europene disponibile, cât şi să determine mai multă stricteţe în privinţa cheltuielilor publice. Membrii Executivului au menţionat că prin aceste măsuri sunt identificate resurse suplimentare pentru a îndeplini angajamentul public de a aloca mai multe fonduri pentru cele două sectoare publice esenţiale, Educaţia şi Sănătatea.