Cisternă cu kerosen răsturnată pe Centura Est a Ploieştiului (imagini)

Daniel Dimache -

Cisternă cu kerosen răsturnată pe Centura Est a Ploieştiului (imagini)

În jurul orei 16.00 a avut loc un accident rutier grav pe Centura de Est, pe raza satului Corlăteşti. Din impact, o cisternă încărcată cu 32 tone de kerosen s-a răsturnat, prezentând pericol de explozie. Capul tractor al cistenei este răsturnat pe un auto. Cisterna prezintă fisuri. Se pare că este o persoană încarcerată și decedată.

La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de stingere, unul de descarcerare și unul de prim ajutor.

A fost emis și mesaj prin sistemul RoAlert, prin care se informează populaţia asupra pericolului de explozie şi se cere evitarea pătrunderii în zonă.

Din primele cercetări ale poliţiei se pare că un conducător auto în vârstă de 31 de ani care se deplasa pe DN1A, în afara localității Berceni, pe sensul de mers Bucov către Bărcănești, din motive necunoscute la acest moment, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu cisterna încărcată cu combustibil, condusă de un bărbat în vârstă de 27 de ani.
În urma accidentului rutier, a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 31 de ani, care se afla se afla la volanul autoturismului. Conducătorul cisternei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Circulația este în continuare blocată și deviată de la intersecția DN1A cu str. Ştrandului și de la sens giratoriu Liceu Tătărani.

Nu se poate acționa pentru descarcerarea șoferului decedat deoarece există pericol de explozie pana la înlăturarea tuturor efectelor, informează ISU Prahova.
S-a asigurat un perimetru de protecție pe o rază de 800 de metri şi a fost luată legătura cu firma aparținătoare pentru a asigura o alta cisternă pentru transvazarea produsului.