CJ Prahova alocă 15 miliarde lei vechi pentru combaterea coronavirus

Daniel Dimache -

CJ Prahova alocă 15 miliarde lei vechi pentru combaterea coronavirus

Consiliul Judeţean Prahova s-a întrunit astăzi, într-o şedinţă de îndată, adică extremă urgenţă. Pe ordinea de zi s-a regăsit un singur proiect privind rectificarea bugetului propriu al județului și a bugetelor unor instituții de sub autoritatea Consiliului Județean Prahova.

Proiectul de hotărâre inițiat de președintele Bogdan Toader a prevăzut diminuarea creditelor bugetare aprobate la capitolul ,,Locuințe, servicii și dezvoltare publică” și suplimentarea creditelor bugetare aprobate la capitolul ,,Sănătate”.

Această măsură specială a fost adoptată pentru finanțarea cheltuielilor de capital  la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cu suma de 1.513.000 lei, pentru achiziționarea de aparatură medicală, în contextul epidemiei de coronavirus cu care se confruntă și țara noastră, implicit județul Prahova. Mai exact, se vor achiziționa 10 aparate de ventilație mecanică cu stațiile de monitorizare aferente și un aparat Real Time PCR, pentru depistarea infecțiilor cu COVID – 19.

Administrația județeană va lua în continuare toate măsurile legale ce se impun pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin infectarea cu coronavirus.

1,513 milioane de lei au fost alocați de Consiliul Judetean Prahova pentru achiziționarea de aparatură specială la Spitalul Județean Ploiești pentru a fi pregătiți să facem față epidemiei cu coronavirus, astfel:

• Un aparat de analiză a probelor biologice prin tehnica Real Time PCR, cu care va putea fi diagnosticată rapid o eventuală infectare cu coronavirus (400.000 lei);

• 10 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursă de oxigen (601.000 lei);

• un sistem destinat monitorizării funcțiilor vitale ale pacienților internați la Terapie Intensivă, format din monitoare (215.000 lei);

• stație centrală de monitorizare a pacienților (297.000 lei).

„Muțumesc colegilor consilieri județeni că au votat în unanimitate pentru acest proiect și pentru participarea la ședința convocată de îndată.

Până în prezent, în Prahova a fost confirmat un singur caz de infectare cu coronavirus, fiind vorba despre tânărul venit din Italia, carantinat la Bușteni. Starea lui este bună, din fericire!

Voi continua să vă țin la curent și vă rog, încă o dată, să respectați riguros recomandările specialiștilor!”, a precizat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.