CJ Prahova stabileşte noile reguli pentru Gala de Excelenţă a Învăţământului Prahovean

Daniel Dimache -

CJ Prahova stabileşte noile reguli pentru Gala de Excelenţă a Învăţământului Prahovean

A fost aprobat regulamentul pentru cea de-a doua ediție a ,,Galei de Excelență a Învățământului Prahovean”, eveniment ce va fi organizat de Consiliul Județean Prahova în luna decembrie

Gala de excelență reprezintă cea mai importantă reuniune a învățământului prahovean, intenţia organizatorilor fiind aceea ca evenimentul să devină o tradiție, cu scopul de a acorda respectul cuvenit tuturor cadrelor didactice, care participă la misiunea nobilă de instruire a tinerilor, precum și de a recunoaște performanțele obținute de elevi.
Consiliul Județean Prahova se implică activ în procesul educațional, astfel încât la inițiativa președintelui Bogdan Toader s-a adoptat hotărârea de consiliu, prin care câștigătorii premiilor la olimpiadele școlare și profesorii lor îndrumători sunt răsplătiți cu premii în bani și diplome.
În ședința ordinară a Consiliului Județean Prahova din data de 18.11.2019 a fost aprobat regulamentul de organizare a ,,Galei de Excelență a Învățământului Prahovean 2019″ , precum și cuantumul premiilor ce vor fi înmânate atât elevilor, cât și profesorilor care i-au pregătit.
În acest an, premiile vor fi înmânate în funcție de nivelul rezultatelor obținute la concursurile organizate la nivel național și internațional, astfel:
• Pentru participarea la concursurile și olimpiadele naționale, pentru locul I va fi înmânată suma de 933 de lei, pentru locul al II-lea – 711 lei, pentru locul III – 500 de lei, pentru locul IV (mențiune) – 350 de lei, iar pentru mențiuni speciale – 250 de lei.
• Pentru rezultatele obținute la concursurile și olimpiadele internaționale, cuantumul premiilor crește, astfel că pentru locul I va fi alocată suma de 2156 de lei, pentru locul II – 1600 de lei, pentru locul III – 1115 lei, iar pentru mențiune – 822 de lei.
• Pentru concursurile sportive școlare, locul I va obține 933 de lei, locul II – 711 lei, pentru locul III – 500 de lei, pentru locul IV (mențiune) – 350 de lei, iar pentru mențiuni speciale – 250 de lei.
Regulamentul de organizare a ,,Galei de Excelență a Învățământului Prahovean 2019” poate fi consultat accesând următorul link: http://www.cjph.ro/…/6533-hotararea-nr-155-din-data-18-11-2…

Efortul permanent pe care dascălii îl fac pentru ca România să aibe o educaţie de calitate și să se alinieze din acest punct de vedere standardelor europene este foarte important pentru viitorul nostru și merită încurajat.
,,Gala de Excelență a Învățământului Prahovean” încurajează tocmai performanța în educație la nivelul întregii comunități prahovene.

Foto arhivă